© Isosport

Onwaarschijnlijk maar waar: meer dan 20 doelpogingen, maar Westerlo pakt punt tegen Club Brugge

Net als tegen Anderlecht pakt Westerlo dit seizoen 4 op 6 tegen Club Brugge. Al krijgt het daarmee in tegenstelling tot tegen paars-wit veel meer dan het verdient. Een karrenvracht aan kansen leverde blauw-zwart in een uitverkocht Kuipje opnieuw geen doelpunt op. Met dank aan een ijzersterke Bolat en een redding van De Cuyper op de lijn.

Kersten Steurbaut

Club Brugge moest winnen om AA Gent onder druk te zetten en de kansen op de Champions’ Play-offs gaaf te houden, Westerlo was bij winst zeker van deelname aan de Europe Play-offs. De inzet in een tot de nok uitverkocht Kuipje was dus groot.

Blauw-zwart ging van bij de start all in. Met veel overgave, strijd en aanvalslust greep het Westerlo meteen bij de keel. De Kemphanen raakten niet uit de omknelling en konden onder de Brugse druk de bal niet in de ploeg houden. Halfweg de eerste helft had het amper tien baltoetsen op de helft van de tegenstander.

Het duurde evenwel twintig minuten voor het Brugse overwicht zich vertaalde in doelgevaar. Een kopbal van Vanaken kon Bolat echter niet verrassen en ook Rits botste vanuit een scherpe hoek op een attente doelman.

© BELGA

Van Eenoo bijna de schlemiel

Club Brugge vergat zich daarna te belonen. De kans om op voorsprong te komen, kreeg het nochtans met een grote strik aangereikt. Knullig balverlies van Van Eenoo luidde de twee beste kansen voor de bezoekers in. Lang vond opnieuw een sterk keepende Bolat op zijn weg naar doel - de ex-Clubspeler zat er nog met een voetje tussen, Jutgla mikte in de toegevoegde tijd van de eerste helft oog in oog met het Kempense sluitstuk het leer onbegrijpelijk naast. Westerlo kroop tot twee keer toe door het oog van de naald.

Net voorbije het halfuur kreeg Westerlo eindelijk wat voet aan de grond. De bal bleef wat langer in de ploeg, offensief knutselde het een paar goede combinaties in elkaar. Matsuo bereikte met een steekballetje Vaesen, die voluit zijn kans ging. De terugkerende Mechele zat er nog net op tijd met een voetje tussen.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Sinan Bolat trekt sterke lijn door met cruciale reddingen

Bolat op topniveau

Het eenrichtingsverkeer bleef ook na de rust aanhouden. Club Brugge was heer en meester en knutselde nog voor het uur vier kansen in elkaar, maar blauw-zwart botste net als in de heenwedstrijd in het Jan Breydelstadion keer op keer op een superieure Bolat. Spileers, die eerst nog een kopkans over doel knikte, leek een vrije trap van Skov Olsen aan de tweede paal in de verste hoek binnen te prikken, maar Bolat zat er nog net op tijd met een handje tussen. Lang knalde zijn poging recht op de 34-jarige doelman.

Even later leek Club Brugge dan eindelijk toch te mogen juichen. Jutgla verschalkte die duivelse Bolat, maar De Cuyper haalde het leer nog net op tijd weg. De assistent-scheidsrechter oordeelde dat de bal over de lijn was en deed de bezoekers even hopen, maar de VAR doorprikte de Brugse droom en annuleerde de treffer van de Spanjaard.

Het gaf de Kempense burger moed. Westerlo probeerde zich (heel even) terug in de wedstrijd te knokken en na 70 minuten werd Mignolet zowaar een eerste keer aan het werk gezet. Matsuo dook op een voorzet van Reynolds goed op voor zijn mannetje, maar de Gouden Schoen reageerde attent.

Westerlo kraakt niet

Het was een van de zeldzame keren dat Westerlo de neus aan het venster kon steken. Club Brugge voerde met een slotoffensief de druk nog een laatste keer op, maar de thuisploeg kraakte niet. Vermant knalde in het zijnet en Meijer botste andermaal op Bolat. Het slotwoord was in de toegevoegde tijd voor Yaremchuk, maar de Oekraïner werkte af zoals hij dit seizoen acteert: zwak en zonder overtuiging recht op Bolat.

Onwaarschijnlijk maar waar: ondanks meer dan 20 doelpogingen pakt Westerlo voor het eerst sinds 2009 in eigen huis een punt tegen Club Brugge. Na de 4 op 6 tegen blauw-zwart komt het ticket voor de Europe Play-offs opnieuw een stapje dichterbij.

    MEER OVER KVC Westerlo

    MEER OVER VOETBAL