© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 4
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Beerschot veegt de vloer aan met Club NXT: “Willen het seizoen met een positieve noot afsluiten”

Een week na de dramatische nederlaag op het veld van RWDM heeft Beerschot een heel klein beetje eerherstel geboekt. Tegen Club NXT boekte het zijn grootste overwinning van het seizoen. Een opsteker, maar uiteindelijk ook niet meer dan een voetnoot.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. COMMENTAAR. “Beerschot heeft nog een doel: de derde plaats”

Een akelig leeg Olympisch Stadion, een wedstrijd zonder spanning of inzet en een openingsfase waarin het tempo deed denken aan een gezapige oefenpot in de zomervakantie. Alles straalde vrijdagavond uit dat het seizoen voor Beerschot zo snel mogelijk voorbij mocht zijn. De thuisploeg had wel balbezit, maar veel meer dan een slap schotje van Baeten op Maton leverde dat in het eerste kwart van de wedstrijd niet op. De beste mogelijkheid was zelfs voor de bezoekers. Simba knikte een vrije kopkans via de grond over de kooi van Lathouwers.

Een nieuwe blamage werd Beerschot echter bespaard. Het siert de Mannekes dat ze zich geen negentig minuten lieten meeslepen in een gevoel van tristesse en medelijden. Het overwicht van Beerschot vertaalde zich in het tweede deel van de eerste helft in een aantal vlotte combinaties, een handvol kansen en twee doelpunten. Met een knap afstandsschot liet Verlinden de netten wel trillen, goed voor zijn vijfde competitietreffer.

© BELGA

In het slot van de eerste helft maakte Baeten er vanop de stip 2-0 van - recht door het midden - na een overbodige overtreding van Cuevas op Verlinden. Buit binnen na 45 minuten. “Een goed antwoord van de ploeg na vorige week en payback na onze nederlaag op het veld van Club NXT”, glunderde uitblinker Thorisson.

De IJslander was met voorsprong de meest bedrijvige pion bij Beerschot. Voor rust was hij betrokken bij bijna alle goede combinaties, alleen scoren lukte niet. Toen hij de bal toch tegen de touwen duwde, werd hij teruggefloten voor buitenspel van Seydoux. De aanhouder wint en voor Thorisson zat er vrijdagavond veel waarheid in. Na de pauze liet hij zich eerst nog opmerken met een schwalbe en een mislukte controle, maar voorbij het uur kreeg hij loon naar werken. Knappe doorsteekpass van Van Himbeeck - die bij zijn eerste basisplaats op het Kiel getrakteerd werd op een applausvervanging - en een strak gekruist schot van Thorisson: 3-0.

LEES OOK. ONS OORDEEL. IJsland boven op het Kiel, waar ook youngster Van Himbeeck mooie dingen liet zien

Voor het eerst sinds 4 december stonden Verlinden, Baeten en Thorisson - het paars-witte TNT - zo nog eens samen op het scorebord. Het Kielse buskruit was nog niet op. Invaller Koshi liet met zijn eerste goal voor Beerschot de score nog wat hoger oplopen: 4-0.

© BELGA

“Die goal was echt een opluchting”, gaf Thorisson toe. “Na al die kansen werd het tijd dat de bal er ook eens in vloog. Het was al van december geleden dat ik kon scoren, maar het belangrijkste is dat we hier als ploeg een goede prestatie hebben neergezet. Dan maakt het voor mij eigenlijk niet uit wie scoort.”

Vier goals in een competitiewedstrijd. Voor Beerschot was het al van 7 november 2020 op het veld van KV Kortrijk (5-5) geleden. In een uitzichtloos slot van de competitie is het niet veel meer dan een doekje voor het bloeden, maar alles is beter dan een mes dat nog wat dieper in de gapende wonde wordt gedraaid. Toch wil Thorisson er alles aan doen om zich niet naar het einde van de competitie te slepen.

“Er staat misschien niets meer op het spel, maar we willen bewijzen dat we het verdienen om zo hoog mogelijk te eindigen. We gaan voor die derde plaats en willen het seizoen met een positieve noot afsluiten. Vandaag hebben we dat een eerste keer getoond, de komende weken moeten we bevestigen. Bovendien kunnen we tegen Beveren nog beslissend zijn in de titelstrijd. Die rol willen we graag op ons nemen.”

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners