Ubasti speelt alle genres tijdens de reünie van Limerick.© RR

Reünie brengt voormalig Edegems jeugdhuis Limerick weer even tot leven bij Tjok Hove

Hove, Edegem -

De sfeer van het oude jeugdhuis Limerick uit Edegem nog eens herbeleven, dat is het doel van de reünie zaterdag. De fuif vindt wel in buurgemeente Hove bij jeugdhuis Tjok plaats.

Filip Spoelders

Jeugdhuis Limerick bevond zich sinds zijn oprichting in 1977 aan de Parklaan waar nu Hangar 27 zijn werking heeft. Bij de fusie in 2001 met jeugdhuis Kruispunt ging Limerick mee op in het nieuwe Jeugdhuis Nootuitgang.

“Na de sluiting van Limerick begon ik na een tweetal jaar met een eerste reüniefuif. Dit begon met muziek te spelen via de computer, maar bij de laatste editie vier jaar geleden speelden twee dj’s en ontvingen we meer dan 150 gasten. De oudste was zeventig jaar. Door corona is het wat langer geleden maar we willen die goede sfeer van vroeger weer tot leven brengen met muziek uit de jaren tachtig, negentig en nillies. Alle muziekstijlen zullen passeren”, vertelt oud-lid Peter Baert.

Voor de reünie wijkt Limerick dit jaar uit naar Tjok Hove aan de Paul Van Ostaijenlaan. De deuren openen zaterdag om 20 uur. De toegang is gratis. De muziek wordt gedraaid door voormalig Limerick-dj Dirk en Ubasti, de zoon van Peter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Thuis in het jeugdhuis