© ATV

10 Miles maakt zich op voor recordeditie: “31.000 lopers wagen zich aan de 16 kilometer”

Antwerpen -

Eén week. Dat is de tijd die ambitieuze lopers nog rest om zich klaar te stomen voor de Baloise 10 Miles. De hoogmis van de Antwerpse loopsport kondigt zich anno 2023 aan als een recordeditie. Voor het eerst verschijnen er om en bij de 31.000 sportievelingen aan de start van de klassieke afstand en er is aangenaam loopweer voorspeld. Het parcours is licht gewijzigd: de lopers laten de Meir links liggen, maar passeren wel langs het MAS.

“We zijn er helemaal klaar voor. De 10 Miles leeft in Antwerpen, dat merk je aan alles: de opbouw is in volle gang, de startnummers zijn gedrukt en de zon komt stilaan weer piepen. Iedereen kijkt er enorm naar uit.” Organisator Greg Broekmans van Golazo laat er geen twijfel over bestaan: de Antwerpse straten zullen overrompeld worden, zowel op als langs het parcours. 

Greg Broekmans van Golazo.© Patrick De Roo

Het heeft er immers alle schijn van dat 31.000 lopers de klassieke afstand (16 kilometer) zullen afhaspelen. Daarmee bereikt de organisatie voor het eerst in de geschiedenis de maximale capaciteit. “Wie nog mee wil doen aan de 10 Miles moet zich dus haasten. Er zijn nog een kleine duizend plaatsen vrij”, waarschuwt Broekmans. “Na een moeilijke coronaperiode zijn we duidelijk helemaal terug.”

De organisatie spaart dan ook kosten noch moeite om van de 10 Miles 2023 een bijzondere editie te maken. “Er zijn een aantal vernieuwingen in het parcours. De lopers laten de Meir links liggen, maar passeren wel langs het MAS. Op die manier krijgt het traject er een nieuwe eyecatcher bij. De Kaaien en de Grote Markt blijven wel aan boord. Zo presenteren we opnieuw een attractieve omloop.”

Livestream

“De mensen kunnen de wedstrijd volgen via een livestream op de website van Gazet van Antwerpen. We serveren naast de klassieke frietjes ook gezonde voeding en introduceren een eigen kledinglijn. Traditiegetrouw zullen er ook heel wat bekende koppen aan de start staan. Onder anderen Mathieu Terryn en Geert Hoste en politici Annelies Verlinden (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) stropen de mouwen op. Op professioneel niveau kijken we uit naar Imana Truyens, Pieter-Jan Hannes en Michael Somers.”

Imana Truyens en Geert Hoste zijn klaar voor de 10 Miles.© Patrick De Roo

Tot slot vestigt Broekmans graag de aandacht op de ellenlange lijst van goede doelen die geld inzamelen via de 10 Miles. “Denk bijvoorbeeld aan de beweegtrajecten voor ex-kankerpatiënten van UZA Foundation. Chemo en radiotherapie werken beter als je regelmatig beweegt. Een dergelijk initiatief past perfect in ons kader en moet de steun krijgen die het verdient.”

@gva Doe jij mee aan de 10 Miles of kom je supporteren voor zo'n 38.000 deelnemers? #gva #voorjou #Antwerpen #10miles #runtok #fyp ♬ Lofi / Chillout / Hiphop(930239) - musabeats

(lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV