4 redenen om de Jobbeurs Mechelen te bezoeken

Op maandag 24 april 2023 in de namiddag organiseert Jobat in de Lamot in Mechelen een jobbeurs. We vroegen aan organisatoren en standhouders waarom deze jobbeurs absoluut een bezoekje verdient.

William VisterinBron: Jobat.be

1. Jobs, jobs, jobs

“De kracht van de jobbeurs zit in de kans voor persoonlijk contact tussen werkgever en lokaal talent in een krappe arbeidsmarkt”, stelt Karen Bulterys, event marketeer bij Jobat. De jobbeurs Mechelen is bedoeld voor iedereen die wil werken in de regio Mechelen. Of voor kandidaten die op zoek zijn naar een job bij een grote (inter)nationale onderneming, want die zijn ook van de partij.

In Mechelen zijn - via de diverse standhouders - in totaal meer dan duizend jobs beschikbaar. En die situeren zich overal: van administratie, retail, customer service tot finance en engineering. Van communicatie, HR, zorg tot techniek, logistiek en bouw. Keuze genoeg dus.

Elke job krijgt er ook de nodige toelichting. “Vind je het bijvoorbeeld leuk om hoogwaardige producten te maken met hoogtechnologische machines, in een functie met veel zelfstandigheid en afwisseling? Dan is de functie van operator iets voor jou en hier vertel ik je graag meer over aan onze beursstand”, klinkt het bij Aluminium Duffel dat ook aanwezig zal zijn op de jobbeurs.

2. Enthousiaste werkgevers

Enthousiaste standhouders alvast in Mechelen, en ook zij zijn divers. Denk aan organisaties als Telenet, Korian, Ricoh Belgium, Aldi, G4S, NMBS, Proximus, Actos Groep, 24plus, Userfull, Colruyt en de Federale Politie. Eveneens aanwezig zijn onder meer WMB Pringles, Dienst Vreemdelingenzaken, Start People, Trixxo, Komma Board, Inaxtion/GTS projects en DIY Retail Services.

Ook Van Mossel, een vooraanstaande automotive groep in de Benelux is van de partij. “Met vestigingen over heel Vlaanderen en 26 automerken, zijn we ook in Mechelen sterk vertegenwoordigd”, vertelt Nadine Verhaegen, HR Directeur bij Van Mossel Belux.

Bij hen alvast een brede waaier aan jobs. “Van administratieve jobs tot onthaalmedewerkers, naverkoop- en salesprofielen, techniekers voor onze werkplaatsen en carrosserieën en ook vacatures in management.”

3. Je loopbaan richting geven

Het gaat op zo’n jobbeurs niet alleen om die ene job, maar om je hele loopbaan. “Bij ons kom je terecht in een jong en gedreven team, waar we samen bouwen aan onze organisatie”, stelt Sofie Van herp, talent & aquisition specialist bij Komma Board, eveneens aanwezig in Mechelen, dat zich richt op IT- en finance-profielen.

“Samen met onze werknemers streven we naar hun professionele groei en stimuleren we hun zin voor ondernemen en innovatie. De groei van onze organisatie gaat hand in hand met jouw eigen groei als collega”, oppert Van herp.

Bovendien zijn er ook stands zonder concrete jobs of werkgevers, die op hun manier allemaal meerwaarde geven aan je loopbaan. Zo zijn er jobcoaches ter beschikking die je gratis inzicht kunnen geven in je talenten en drijfveren. Daarnaast ontbreekt ook arbeidsbemiddelaar VDAB niet voor eveneens coaching en carrièreadvies.

4. En jawel: je kan je ontspannen

Een fotograaf is in Mechelen beschikbaar voor het maken van portretfoto’s voor kandidaten hun cv. En last but not least: Luc Motmans, coach en massagetherapeut, voor ontspannende massages.

Jobbeurs Mechelen 2023

Jobbeurs Mechelen

Upload je cv

Bron: Jobat.be

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER