Volleybalwereld in shock na dood van supertalent: “We verliezen vooral een geweldig 18-jarig meisje”

Dramatisch nieuws uit het volleybal. Het Italiaanse toptalent Julia Ituma is op amper 18-jarige leeftijd overleden na een val uit een hotelraam in Turkije.

Vincent Van GenechtenBron: La Gazzetta dello Sport

Ituma speelde daar woensdagavond met haar team Igor Gorgonzola Novara de halve finale van de Champions League tegen Eczacibasi. Een partij die de Italiaanse topclub verloor met 3-0. De 18-jarige Ituma - ‘the next big thing’ van het Italiaanse volleybal genoemd na goud op het EK voor U19 en zilver op het WK bij de U18 - scoorde twee punten.

Afgelopen nacht werd haar lichaam gevonden in de straten van Istanboel, waar ze logeerde op de zesde verdieping van een hotel, samen met haar ploeggenote Julia Varela. Over de omstandigheden is voorlopig weinig bekend, er loopt een onderzoek. In Turkije spreekt men van zelfdoding.

“Met diepe pijn en veel emotie moeten we de vroegtijdige dood van de Italiaanse volleyballer Julia Ituma melden”, aldus Novara. “Deze tragedie zou in de vroege uren van donderdag hebben plaatsgevonden. De precieze omstandigheden van het incident wordt onderzocht door de Turkse politie. We willen hierbij expliciet ons medeleven betuigen aan de familie en dierbaren van Julia. De club en al haar leden, diepbedroefd door het verlies, zullen in afwachting van de uitkomst van het onderzoek een respectvol stilzwijgen over de zaak bewaren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Komend weekend zal voor alle volleybalwedstrijden in Italië een minuut stilte gehouden worden.

“We zijn allemaal ontzet door deze tragedie die niet alleen de volleybalwereld treft, maar de hele Italiaanse sport”, aldus bondsvoorzitter Giuseppe Manfredi. “Vandaag rouwen we om het verlies, niet alleen van een groot talent, maar vooral van een geweldig 18-jarig meisje dat we seizoen na seizoen van dichtbij hebben zien opgroeien in Club Italia. Mijn eerste gedachte gaat uit naar Julia’s familie, aan wie ik mijn diepste medeleven betuig en garandeer dat de Italiaanse volleybalfederatie maximale steun zal bieden.”

Wie vragen heeft rond zelfdoding of nood heeft aan een gesprek, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal