Voetballer Jan Vertonghen in een T-shirt van KLEIR.© RR

Antwerpse loopshirts, rebelse brillen en handbeschilderde vazen: dit zijn de shoppingtips van citta

Lifestyle met een hart voor Antwerpen. Wij geven elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Rebelse brillen

De Walther 76, een samenwerking tussen denimmerk Eat Dust en brillenmakers Komono (169 euro).© RR

Het brillenmerk Komono heeft al heel wat interessante samenwerkingen op zijn palmares. Dit seizoen vonden ze hunpartner in crimein het denimmerk Eat Dust. Samen creëerden ze een collectie met drie stijlen genoemd naar de oprichters van Eat Dust.

Met een Hioco 73, Robertus 67 of Walther 76 zet je een tijdloze, stevige bril op je snoet die refereert naar het rebelse karakter van beide Antwerpse labels. De brillen zijn met de hand vervaardigd in Italië. Qua kleurenpalet sluiten de monturen aan bij de nieuwste collectie van Eat Dust, waarin onder meer indigoblauw en groen een hoofdrol spelen.

Elke bril kost 169 euro. Ze zijn onder meer te koop in de flagshipstores van Komono en Eat Dust en online via www.komono.com en www.eatdustclothing.com

T-shirts voor volhouders

T-shirts voor echte lopers. 34,99 euro© Ben Van den Bempt

In aanloop naar de Antwerp 10 Miles deze zondag ontwierp KLEIR samen met VeeloHeero en voetballer Jan Vertonghen een collectie looptruitjes. Op de voorzijde zien we de favoriete Antwerpse quotes van KLEIR, gecombineerd met de skyline van de Koekenstad. Op de achterkant staat in het groot KZENNOGNIMUUG, verwijzend naar de gekende runners’ high.

Tien procent van de verkoop gaat naar het goede doel: de Jan Vertonghen Foundation, waarmee zoveel mogelijk kinderen worden aangezet tot spelen, bewegen en creatief zijn.

De loopshirts zijn er in donkerblauw, lichtblauw en wit. Kostprijs: 34,99 euro, www.kleir.be

Handbeschilderde vazen en potten

Een handgeschilderde vaas van Linus Mannaers (75 euro).© RR

In hoofdberoep is Linus Mannaers huisschilder. In 2019 begon hij ook vazen en potten te beschilderen, wat resulteerde in zijn eigen merk ‘Gustavo’. Typerend zijn de bijzondere kleurencombinaties en symmetrische patronen. “Ik gebruik spuitbussen, verfstiften en tape”, vertelt Linus. “Door met tape delen af te plakken, krijg ik heel strakke lijnen en patronen. Elke vaas of pot bestaat dus uit verschillende lagen kleuren die telkens anders afgeplakt worden. Het is een secuur werk waarin ik veel tijd en liefde steek.”

Voorlopig vind je Gustavo alleen bij Unik Fabrik, Oever 26, 2000 Antwerpen, @linus_mannaers op Instagram