Brecht was een graag geziene persoon binnen de volleybalwereld.© VDB

Volleybalwereld in rouw na plots overlijden van Brecht (31): “Hij is gestorven terwijl hij deed wat hij liefst deed”

De volleybalwereld is in rouw na het plotse overlijden van gewezen volleyballer Brecht Dewyspelaere. Hij overleed op paaszaterdag na een hartaderbreuk tijdens een fietstocht. “Het is een kleine troost dat hij overleden is terwijl hij deed wat hij het liefste deed.”

Bert Feys

Zaterdag is voormalig volleyballer Brecht Dewyspelaere (31) totaal onverwacht overleden. De Roeselarenaar, die sinds kort woonachtig was in Waregem, was een gekend figuur binnen de West-Vlaamse volleybalsport. Zo volleybalde Brecht nog bij Knack Roeselare en Doskom Moorslede en was hij jarenlang speler bij VT Marke-Webis.

Vorig jaar besloot hij om te stoppen met volleyballen, maar bij VT Marke-Webis kwam hij nog steeds over de vloer. “Brecht behoorde tot onze vaste vriendenbende. Samen volleyballen, maar ook samen eens feesten. Nu hij gestopt was, kwam hij nog steeds naar onze wedstrijden kijken. Maandag, wanneer we de West-Vlaamse bekerfinale spelen, zou hij er ook bij zijn. Ook het einde van de competitie zou hij van op de eerste rij volgen. Het nieuws dat hij plots overleden is, sloeg dan ook in als een bom”, aldus Lars Maddens, speler van Marke-Webis.

Strijder

Brecht was een fervent fietser. Zaterdag trok hij erop uit voor een fietstochtje. Een hartaderbreuk werd hem plots fataal. “Het is een troost dat hij overleden is terwijl hij deed wat hij het liefste deed. Brecht ging altijd honderd procent voor alles. Hij was een strijder. We hebben zoveel mooie momenten samen beleefd.”

Zaterdagavond zaten de spelers van de Markse volleybalclub al samen om het verlies te verwerken. “Maandag doen we extra ons best voor Brecht. Hij is onze zevende man.” Op paasmaandag neemt Marke-Webis het in de finale op tegen Torhout. Voor die wedstrijd zal er een minuut stilte gehouden worden ter ere van Brecht.

Geapprecieerd als volleyballer en als mens

Ook Jan Van Huffel, die vroeger nog trainer was bij Marke, heeft lovende woorden voor Brecht. “Hij werd zowel als speler en als mens geapprecieerd. Een topkerel. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het is zo moeilijk om over Brecht in de verleden tijd te spreken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal