© BELGA

Dramatisch zwak Beerschot gaat kansloos onderuit bij leider RWDM (4-0)

Beerschot heeft geen vervolg kunnen breien aan de goede prestatie van vorige week tegen RWDM. Het ging in Molenbeek kansloos de boot in met 4-0. RWDM springt door die vlotte zege terug aan de leiding in de Promotion Play-offs. Beerschot zakt na een dramatische 1 op 12 alsmaar dieper weg in het klassement.

Koen Frans

In vergelijking met het 1-1 gelijkspel van vorige week op het Kiel kwamen er zondagavond drie nieuwe namen aan de aftrap. Bij RWDM ontbrak Le Joncour door schorsing, zijn plek werd ingenomen door Sankhon. Bij Beerschot kwam aanvaller Kosiah in de ploeg in plaats van de geschorste Van den Bergh. Jeugdproduct Van Himbeeck verving de geblesseerde Sanusi. Door de afwezigheid van beide aanvoerders droeg Hervé Matthys voor het eerst de kapiteinsband bij Beerschot. Ook trainer Andreas Wieland was geschorst. Zijn assistent Thomas Darazs nam in Molenbeek de honneurs waar.

Rampzalige eerste helft

De wedstrijd begon dramatisch voor de bezoekers. Na een handvol minuten had Biron de score al geopend. Hij kon moederziel alleen binnenkoppen aan de tweede paal omdat Meisl het buitenspel had opgeheven. Niet veel later kopte diezelfde Meisl een lange bal in de voeten van Challouk, die daardoor Kylian Hazard alleen voor doel kon zetten. De jongere broer van Eden en Thorgan twijfelde niet en knalde overhoeks raak: 2-0 na zeven minuten. En RWDM wilde meer.

Rond het kwartier ranselde Lathouwers een kopbal van O’Brien uit zijn doel. O’Brien zou een kwartier later op gelijkaardige manier wél tot scoren komen, maar zijn kopbalgoal werd afgekeurd voor een duwfout. Uitstel van executie want net voorbij het halfuur duwde Konstantopoulos een voorzet van El Ouahdi voorbij zijn eigen doelman. Pas in de allerlaatste minuut van de eerste helft ondernam Beerschot een eerste doelpoging. Van Himbeeck probeerde het vanop zo’n dertig meter, Defourny duwde het ongevaarlijk schot in hoekschop. Halfweg spraken de cijfers boekdelen. Schoten: 13-1. Schoten op doel: 5-0. Corners: 7-1. Tussenstand: 3-0. De score had al veel hoger kunnen oplopen.

Overbodige tweede helft

Darazs had na een halfuur al genoeg gezien en verving aanvaller Kosiah door vleugelverdediger Weymans. Halfweg bleven ook Meisl en Seydoux in de kleedkamer. Quirynen en Frans waren hun vervangers. Voor RWDM hoefde het na de pauze duidelijk niet meer, Beerschot kon dan ook het evenwicht min of meer herstellen. Hazard stal wel nog de show met enkele panna’s en een weergaloos vierde doelpunt voor de thuisploeg. Lathouwers hield invaller Botella in de slotminuut zelfs nog van de 5-0.

Beerschot laat door de zware nederlaag in Molenbeek de kans liggen om wat van de achterstand op nummer drie Club NXT goed te maken. Sterker nog: het voelt nummer vijf Lierse naderen tot op één punt. RWDM springt door de vlotte zege opnieuw over Beveren naar de leiding in de Promotion Play-offs. Volgende week krijgt het Beveren op bezoek in het Edmond Machtensstadion.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners