© BELGA

© Vel

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Zware 4-1 in Leuven: vijf nieuwe namen krijgen KV Mechelen niet gereanimeerd

Een niet eens overdreven 4-1 op Den Dreef, het gaat van kwaad naar erger met KV Mechelen. De vijf wissels van Defour zorgden voor meer vragen dan antwoorden. Drie op vijftien, zijn twee zwaarste competitienederlagen dit seizoen en een doelsaldo van -12 (2-14) in zijn laatste vijf duels sinds het zich naar de Heizel voetbalde. De klad zit er duidelijk in en het uitvallen van Mrabti (knie) was een extra domper zaterdagmiddag in Leuven. Wat nu, Kavé?

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. Laag gemiddelde bij KV Mechelen, dat weinig verbetering ziet tegen OH Leuven

“We moeten dringend de knop omdraaien”, waarschuwde Steven Defour na de 0-3 tegen Club Brugge vorige week. Dat deed hij zelf ook door met de grove borstel door zijn basiself te gaan. Met Thoelen, Bates, Lavalée, Da Cruz en Ngoy verdwenen maar liefst een handvol spelers naar de bank. De coach van Malinwa wil tijdens de laatste drie competitieduels op zoek gaan naar de ideale elf voor de bekerfinale. Het invallersstatuut van Lavalée en de wissels Bates-Vanlerberghe en Ngoy-Malede waren in die optiek verklaarbaar. Op rechts kreeg Enock Boateng zijn eerste basisplaats. Hairemans schoof zo centraal.

Bij OH Leuven was topschutter Gonzalez geblesseerd en verdween Mendyl naar de bank. Opoku en Sagrado kwamen aan de aftrap. Voor Sagrado was het eveneens zijn eerste basisstek.

© Vel

Slapende Bolingoli

Defour wilde een reactie van zijn troepen zien, maar moest hij nog haar gehad hebben, hij had het meteen uitgetrokken. Bolingoli, vorige week tegen Club ook al pover, liet zich tureluurs dribbelen door Tamari en ook Wouters stond aan de grond genageld. Coucke had nog een voetreflex in huis op de poging van de Jordaniër, maar De Norre was goed gevolgd om de 1-0 binnen te schuiven. KVM reageerde met een poging van Boateng, die in hoekschop ging, maar mocht even later van geluk spreken dat Tamari een voorzet van Thorsteinsson niet kon kadreren. Opnieuw liet een nog slapende Bolingoli zich te makkelijk vanuit zijn rug verschalken.

Paal brengt redding

Toch was geel-rood niet van plan om er alweer zo’n typische eindeseizoenswedstrijd van te maken. Het was vooral via de linkerflank van Storm dat Kavé het probeerde. De winger sneed snedig naar binnen en trof uit het niets de paal. De thuisploeg kwam met de schrik vrij. Dat deed Malinwa ook toen Mrabti even voor het halfuur op de grasmat bleef liggen. De Zweed tastte naar zijn knie, maar kon verder spelen. Of toch even, want nauwelijks drie minuten later zette hij zich opnieuw neer. Einde verhaal deze keer, enter Lavalée. Geleidelijk aan trok OHL weer het laken naar zich toe en toen Maertens zich goed doorzette, was het opnieuw bingo. De middenvelder trof eerst nog de paal, maar Opoku kon in de herneming de 2-0 aantekenen.

© BELGA

Vijfde geel voor Schoofs

KV Mechelen leek zo alweer een vogel voor de kat. Al probeerde Boateng het voor de rust nog een keertje: nipt naast. Nadat Schoofs zijn vijfde geel had gepakt, pakte Van Hecke uit met een knappe volley. Helaas net naast de verkeerde kant van de paal. Aan de overkant belandde een fraaie hak van Opoku op voorzet van De Norre op de paal. Uiteindelijk had Coucke nog het laatste woord. Hij ranselde een vluchtschot van Maertens uit zijn kooi. Zo dook een gedesillusioneerd Kavé met een dubbele achterstand de rust in.

Maertens doet boeken toe

KV Mechelen had een doelpunt nodig, maar dan moest het beter doen dan een flauw schotje van Schoofs. Cojocaru pakte makkelijk. Defour besloot voor meer offensieve power te kiezen – of was Bolingoli na 54 minuten gewoon leeg? – en dropte Da Cruz in zijn team. Toen uitblinker Maertens randje zestien mocht aanleggen, mochten de boeken echter toe. En het Mechelse schip zonk tot helemaal op de bodem. Na balverlies van Hairemans troefde Tamari Lavalée op snelheid af en werd Coucke door de benen verschalkt: 4-0.

Malinwa opnieuw met de billen bloot. Zelfs de 4-1 van Wouters werd afgekeurd. Patris en Idumbo lieten nadien forfaitcijfers liggen, waarna een lucky goal van Hairemans - de inlopende Da Cruz leek er niet meer aan te komen - toch voor de eerredder zorgde. En dan toch nog een dompertje om af te sluiten: naast Schoofs pakte ook Van Hecke in het slot zijn vijfde gele kaart. Ze zijn allebei geschorst volgende week.

“De Heizel is van ons”, zong de Leuvense achterban. Één ding is zeker: de Leuvenaars zouden er alleszins meer klaar voor zijn dan het zieltogende KV Mechelen. En dan moet het trio Orban-Cuypers-Tissoudali nog passeren volgende zondag Achter de Kazerne. Werk aan de winkel, Steven.

LEES OOK. REACTIES. KV Mechelen ziet sterkhouder Mrabti drie weken voor de bekerfinale uitvallen: “Het zag er niet goed uit”

© BELGA

© BELGA

    MEER OVER KV Mechelen