Een beeld van een Urban Trail in Antwerpen enkele jaren geleden.© Kioni Papadopoulos

Heemkring Scilla en kinesistenteam Manos zetten schouders onder eerste urban trail

Schilde -

Op zaterdag 10 juni vindt de eerste editie plaats van de Schil Urban Trail, een organisatie van de gemeentelijke sportdienst in samenwerking met heemkring Scilla en groepspraktijk Manos.

Een urban trail is een bijzondere loopwedstrijd waarmee je niet zozeer in de natuur, maar langs, door en in allerlei bekende of historische gebouwen in stad of gemeente rent en sportbeoefening koppelt aan sightseeing.

“De Schil Urban Trail is een belevingsloop en de ideale manier om onze gemeente te ontdekken zoals je ze nog nooit zag en te lopen op plekken waar nog nooit werd gelopen. Je hebt de keuze tussen 5 of 10 km”, zegt schepen van Sport Olivier Verhulst (Open Vld), die mogelijk zelf ook aan de start komt.

De start wordt gegeven voor of in Werf44.© RR

Hij dankt alvast de heemkundige kring Scilla en groepspraktijk Manos voor de medewerking en organisatie. Die laatste groepeert aan de Hazendreef in Schilde tal van paramedische specialisten en coaches die de mens als geheel behandelen: lichaam en geest.

Het parcours loopt onder meer door de Sint-Guibertuskerk en pastorij van Schilde, de koeienstallen van de Dobbelhoeve, scholen of langs verborgen natuurplekjes,… Je hebt de keuze tussen 5 of 10 km en om te lopen of wandelen.

Deelnemen kan op zaterdag 10 juni op een vrij vertrekmoment ergens tussen 10 en 11 uur (om de tien minuten) in gemeenschapscentrum Werf 44 aan de Schoolstraat. Deelnameprijs bedraagt 5 euro. 

Inschrijven voor eerste Schil Urban Trail

sport@schilde.be

(jaa)

Deze enthousiaste leden van groepspraktijk Manos uit Schilde helpen mee bij de organisatie van de eerste Schil Urbain Trail.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners