Roeselare stak een hand uit naar de CEV Cup maar greep er toch naast, en dat was enorm balen voor onder meer Steven Vanmedegael, Dennis Deroey en Rik Vervisch.© Bart Vandenbroucke

Amper twee dagen na Europese teleurstelling krijgt Roeselare al aartsrivaal Maaseik over de vloer: “We moeten nu alles op de titel zetten”

Jammer, jammer, jammer. Het wonder is niet geschied. Een moedig Roeselare vocht woensdagavond in een bomvolle Tomabelhal voor wat het waard was, maar dat volstond niet om de ‘golden set’, laat staan twee sets, te winnen tegen een beter Modena en zo de CEV Cup binnen te rijven. Ondanks de ontgoocheling moet Knack echter heen snel terug naar de orde van de dag, want vrijdag komt Maaseik al op bezoek in de Champion Play Off.

Ivan D'Hoop

LEES OOK. Geen nieuw mirakel voor Roeselare: West-Vlamingen verliezen belangrijkste match uit hun geschiedenis

“Allicht de grootste ontgoocheling uit mijn carrière”, stelde spelverdeler Stijn D’Hulst vlak na afloop met tranen in de ogen. “We konden de schitterende uitgangspositie na de 0-3 van vorige week in Modena niet verzilveren, vooral omdat de Italianen een schitterende match speelden. We hebben zelden of nooit tegen een dergelijke opslagdruk moeten optornen. Ook verdedigend brachten ze enorm veel terug, hoewel wij aanvallend zeker ons betere niveau haalden. Chapeau voor Modena, al doet het wel pijn om hen met die beker te zien pronken.”

“We zijn niet overklast en haalden een heel degelijk niveau”, vond kapitein Matthijs Verhanneman. “In de eerste beurt waren we er zo dicht bij, maar we konden een setbal bij 24-23 niet benutten. Ik zal die eerste set nog dikwijls herbeleven. Dat het verschil zo klein was maar dat Modena net te sterk was om de beker te pakken, doet misschien nog het meeste pijn. Het zal nog wel even duren voor de trots om het Europese parcours dat we aflegden het zal halen van de zware teleurstelling na die gemiste kans op succes.”

Vrijdagavond al - amper twee dagen na de ontgoocheling tegen Modena - wacht Roeselare opnieuw een zware opdracht, thuis in de Champion Play Off tegen aartsrivaal Maaseik. Greenyard bleek niet bereid om de Belgische topper uit te stellen. Onsportief of niet? Allicht zijn ze in Limburg nog niet vergeten dat Roeselare vorig seizoen in Menen niet ging winnen, waardoor Decospan en niet Greenyard in de finale van de play-offs stond. Vraag is in hoeverre Roeselare de Europese opdoffer fysiek en zeker mentaal zal verteerd hebben. Over Maaseik werd woensdagavond in de Tomabelhal om begrijpelijke redenen niet gerept. “Ik hoop enkel dat het verlies in de Europese finale geen al te grote invloed zal hebben op de rest van het seizoen. We moeten nu alles zetten op de titel”, besloot trainer-coach Steven Vanmedegael.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal