© atv

Braxgata stunt met komst 359-voudig international Thomas Briels: “Wellicht mijn laatste kunststukje”

Thomas Briels, jarenlang aanvoerder bij de Red Lions, speelt de komende twee seizoenen voor Braxgata in Boom. De 35-jarige Antwerpenaar beseft dat dit wellicht zijn laatste avontuur wordt als actief hockeyer. Intussen is hij ook al bezig met zijn post-carrière.

dero, kofr

Braxgata heeft Thomas Briels, die twee jaar geleden met de Red Lions nog olympisch goud veroverde in Tokio, een contract voor twee jaar voorgeschoteld. De 359-voudige international komt over van het Nederlandse Oranje-Rood, waar hij de voorbije zes seizoenen speelde. Briels kent de terreinen van Braxgata erg goed. “Ik heb hier in 2007 mijn debuut voor de nationale ploeg gemaakt tijdens het Champions Challenge Tornooi. We hebben daarna met de Red Lions nog jarenlang op Braxgata getraind en daar ook onze eerste prijs (een zilveren medaille, red) veroverd tijdens het EK in 2013”, aldus Briels. “De club heeft een uitstekende reputatie en betrekt veel eigen jeugd. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan hun verdere ontwikkeling. Wellicht wordt dit mijn laatste kunststukje als hockeyspeler. Deze zomer word ik 36 jaar. Dat wil zeggen dat ik er 37 zal zijn als mijn contract hier afloopt. Voorlopig voel ik me nog heel fit. Dit houdt me dan ook jong. Maar ik denk dat ik er na dit contract wel een punt zal achter zetten.”

Briels kon de voorbije jaren goed leven van de sport, maar is intussen ook al bezig met zijn post-carrière. “Ik geef regelmatig key note speeches bij bedrijven en heb een videoplatform opgericht om hockeyclubs te helpen bij het opleiden van trainers. Met technische en tactische video’s probeer ik mijn ervaringen te delen om de vele nieuwe trainers in het hockeywereldje bij te staan. Momenteel werk ik samen met zeven clubs. Zelf trainer worden? Dat is voorlopig niet mijn doel. Ik vind het leuker om meerdere clubs en trainers te ondersteunen dan om zelf een spelersgroep onder mijn hoede te hebben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV