Dolle vreugde bij Amigos Zoersel na het behalen van de titel.© koen fasseur

Amigos Zoersel kroont zich tot kampioen in nationale 2B na vlotte zege tegen Nieuwkerken: “Titel zeker niet gestolen”

De dames van Amigos Zoersel hebben zich zaterdagavond tot kampioen gekroond in nationale 2B. Ze boekten een vlotte zege tegen Nieuwkerken en daarmee was de felbegeerde titel meteen een feit. Het aanwezige geel-blauwe legioen gaf de speelsters een daverend applaus. “Dit hebben ze echt verdiend”, vertelt assistent-trainer Tine Verstraelen.

“Het zal zaterdag één groot feest worden, het komt in orde”, waren de profetische woorden van Amigos-assistente Tine Verstraelen een de dag voor de wedstrijd. En of het in orde kwam. Amigos stak als een sneltrein van wal en vooraleer Nieuwkerken besefte wat er goed en wel gebeurde, stond het al 2-0 achter. De bezoekers spartelden even tegen in set drie, maar de thuisploeg gaf geen krimp en de titel was een feit.

“Dit hebben ze verdiend”, gaat Verstraelen verder. “De vele uren trainingsarbeid (9 uur per week, red.) hebben geloond. Aanvankelijk legden we de lat niet te hoog en mikten we op een plaats in de top vijf, om zo de druk af te houden. Maar na de heenronde werd duidelijk dat er meer in zat. Toen we begin januari de topper tegen Torhout wonnen, werd de ambitie om kampioen te spelen uitgesproken. Wat volgde was een reeks van finales tegen extra gemotiveerde concurrenten, waarvan we er maar eentje verloren hebben. We hebben deze titel zeker niet gestolen.”

Verstraelen, zelf in een niet zo ver verleden één van de vaandeldraagsters van Amigos op het hoogste niveau, geeft ook nog wat wijze raad mee. “Ik hoop dat de meiden genieten van deze titel, maar ook dat ze na de vele successen die ze al bij de jeugd hebben ervaren, dit niet als iets heel normaal gaan beschouwen. Ik besef nu dat ik als speelster zelf te weinig heb stilgestaan bij de weg die wij vanuit provinciale naar liga A afgelegd hebben. Deze groep is goed op weg om eenzelfde parcours af te leggen. We moeten er over waken dat ze van het spelletje blijven genieten. Dat ze beseffen dat titels niet voor het rapen liggen. Volgend seizoen het behoud verzekeren en dan de daaropvolgend jaren met deze groep en de aankomend jeugdspeelsters verder bouwen. Dat moeten de eerste doelstellingen worden. Pas daarna kunnen we van meer beginnen dromen.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal