© atv

Beerschot pakt een felbevochten punt tegen RWDM (en dat zullen ze graag zien bij Beveren)

Beerschot heeft voor het eerst dit seizoen niet verloren van competitieleider RWDM. De Kielse Ratten knokten zich naar een billijk 1-1 gelijkspel. Beerschot-trainer Andreas Wieland kreeg net als assistent-trainer Frank Magerman rechtstreeks rood na een tumultueuze fase.

Koen Frans

Beerschot recupereerde voor de thuiswedstrijd tegen RWDM aanvoerder Ryan Sanusi. De Kielse Ratten hadden in een overbodige eindeseizoenswedstrijd nog wat recht te zetten tegen de leider in de Challenger Pro League. De voorbije twee confrontaties met RWDM gingen namelijk ongelukkig verloren.

Al na minder dan twee minuten kreeg RWDM een reuzekans op de 0-1 na mistasten van Hervé Matthys. Gelukkig voor de thuisploeg had Bill Lathouwers een goede redding in huis op de poging van Kylian Hazard. Een handvol minuten later reageerde Thibo Baeten net iets te traag om een doorgeschoten hoekschop van Dante Rigo in doel te kunnen deviëren. Ex-Beerschotter Yan Vorovogvskiy miste nadien nog dé kans op 0-1 na een onbegrijpelijke terugspeelpass van Léo Seydoux. Beerschot ontsnapte zo al voor de tweede keer in het openingskwartier aan een vroege achterstand. Lathouwers moest zich nadien ook nog onderscheiden op een poging van Biron en op een gevaarlijke voorzet van Hazard.

Pas na een halfuur kreeg Beerschot een eerste échte kans. Van den Bergh kopte een prima voorzet van Verlinden recht op doelman Defourny. Maar Beerschot had wel het evenwicht hersteld. In de slotminuut moest Lathouwers nog maar eens een twee uitstekende reddingen uit zijn mouwen schudden, dit keer op een gekruist schot van Challouk en een kopbal van De Sart. Halfweg stond het merkwaardig genoeg nog 0-0, met grote dank aan Lathouwers.

Vliegende start in tweede helft

Meteen na de pauze keek Beerschot dan toch tegen een verdiende achterstand aan. Het was uitgerekend Yan Vorogovskiy die een voorzet van Challouk met de borst voorbij Lathouwers devieerde. Maar Beerschot was niet aangedaan. Nauwelijks vijf minuten later knikte Van den Bergh op een hoekschop van Rigo de gelijkmaker al tegen de touwen. Nog eens een paar minuten later gingen de poppen aan het dansen na een venijnige overtreding van Jonathan Heris op Van den Bergh. Scheidsrechter Wesli De Cremer gaf tot woede van de bank van Beerschot geen tweede geel aan de RWDM-verdediger. Andreas Wieland en assist-trainer Frank Magerman kregen in het tumult dat daarop volgde rechtstreeks rood van De Cremer. RWDM-trainer Vincent Euvrard was de slimste. Hij haalde Heris naar de kant en verving hem door Ibrahima Sankhon.

Beerschot was intussen wel de betere ploeg, RWDM leek van slag. Topschutter Thibo Baeten knalde op het uur een uitstekende kans op de 2-1 op doelman Defourny. Ook invaller Ayouba Kosiah vond Defourny op zijn weg. Ook RWDM kreeg nog enkele uitstekende mogelijkheden, maar faalde telkens oog in oog met Lathouwers. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd dacht RWDM dat het alsnog de zege ging pakken. Botella knalde de 1-2 tegen de touwen, maar werd terecht afgevlagd voor buitenspel. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd moest Lathouwers nog een allerlaatste save boven halen op een poging van Challouk. Zo bleef het 1-1. Voor het eerst dit seizoen pakt Beerschot een punt tegen RWDM. De Brusselse club ziet de voorsprong op eerste achtervolger Beveren zo slinken tot één punt. Beerschot blijft vierde.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners