Minister Verlinden over zware aanslag nabij Rooseveltplaats: “Ongelooflijk, elke buurt in Antwerpen kan getroffen worden”

Antwerpen -

In de Osystraat in Antwerpen, niet ver van de Rooseveltplaats, hebben onbekenden in de nacht van zaterdag op zondag een explosief laten ontploffen aan een voordeur. De knal was zo krachtig dat zeker twintig huizen en vijf voertuigen in vier straten beschadigd raakten. In het ATV-programma ‘Wakker Op Zondag’ reageert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op de aanslag. “Het sterkt mij alleen meer in de overtuiging dat we moeten doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen.”

jvo

LEES OOK. Krachtige ontploffing in Osystraat in Antwerpen door explosief: 20 woningen beschadigd

“Het is ongelooflijk als je wakker wordt ’s ochtends met alweer zo’n bericht van de veiligheidsdiensten. Er zijn nu veel huizen getroffen, gelukkig voornamelijk materiële schade, glasbreuk en dergelijke. Dan zie je dat het overal is, dat elke buurt in Antwerpen getroffen kan worden”, zegt de minister.

“Dat sterkt mij alleen meer in de overtuiging dat we moeten doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen: meer mensen bij de federale gerechtelijke politie. We hebben recentelijk besloten om meer mensen bij de scheepvaartpolitie – die specifiek bevoegd zijn voor de haven – aan te werven om de havenzone te bewaken. Natuurlijk weten we ook dat er een uitdeining is naar het centrum van de stad.”

Extra maatregelen lijken niet meteen aan de orde. Volgens minister Verlinden is er nog tijd nodig om de beslissingen die al zijn genomen, met name het versterken van de federale politie, uit te voeren. “Dat is iets dat opgebouwd wordt. We moeten die mensen deels nog rekruteren. Dat vraagt wel enige tijd. In de komende maanden gaan we zien dat het korps versterkt wordt. We hebben ook de drugscommissaris aangeduid die binnenkort echt van start zal gaan. Maar het is een complex fenomeen waarbij ook internationale samenwerking cruciaal is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen