Greet Bakelants.© RR

Gemeenteraadslid Greet Bakelants overleden

Geel

In Geel is afgelopen vrijdag Greet Bakelants overleden. Zij was gemeenteraadslid van oppositiepartij De Brugpartij en was een week eerder zestig jaar geworden. Ze vocht al een tijd tegen een ernstige ziekte, waardoor ze al sinds begin 2022 niet als raadslid kon fungeren en zich door haar partijgenoot Yves Van Hulsel liet vervangen.

Greet Bakelants zetelde vorige legislatuur nog voor CD&V als vertegenwoordiger van Beweging.net (het vroegere ACW) in de gemeenteraad. Maar omdat die werknemersbeweging samen met Vooruit, Groen en enkele onafhankelijken bij de verkiezingen in 2018 samen De Brugpartij vormden, maakte zij ook de overstap. De vrouw stond bekend als bijzonder sociaal bewogen.

“Een groot hart, een kritische blik, op de bres voor haar dorp (Larum, red.), hard werken en minstens even hard genieten. Waardevol en vol van zachte waarden. Iemand om graag te hebben, iemand om graag te zien. Dit is een enorm gemis”, reageert haar partij op haar overlijden.

De uitvaartplechtigheid vindt op zaterdag 8 april om 10u plaats in de Sint-Franciscuskerk in Elsum. De avond voordien van 19.30u tot 20u is er mogelijkheid tot groeten bij Verstappen op de Diestseweg. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners