© BFM

Keukenbrand in Borsbeek gaat gepaard met zware rookontwikkeling: geen gewonden

Borsbeek -

De brandweer rukte zondagmorgen uit naar de Sprinkhaanveldestraat in Borsbeek. Daar was brand ontstaan in een keuken op de eerste verdieping van een gebouw. De brand raakte snel onder controle en niemand raakte gewond, maar het getroffen appartement is tijdelijk onbewoonbaar.

jtp

De brand kwam rond 8.30u binnen bij de brandweer. “De brandweer was snel ter plaatse, want Borsbeek wordt zowel door de Brandweer Zone Rand als Antwerpen afgedekt”, legt Borsbeeks burgemeester Dis Van Berckelaer (Borsbeek Vooruit) uit. Hij kwam zondag zelf poolshoogte nemen van de situatie in de Sprinkhaanveldestraat.

De brand ontstond in de keuken na een achtergelaten potje op het vuur en ging gepaard met een zware rookontwikkeling. “De schade op de eerste verdieping, waar de brand is ontstaan, valt gelukkig goed mee. Niemand raakte gewond, zowel de bewoners van het getroffen appartement als hun buren niet”, aldus Van Berckelaer.

© ATV

De bewoners van het appartement waar de brand is ontstaan, moeten tijdelijk elders terecht. De andere bewoners konden terug naar hun appartement, maar kregen de raad om hun woonst goed en lang genoeg te verluchten.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV