Lidl heeft de vergunning op zak om op dit terrein nog dit jaar te beginnen met de bouw van een nieuw grootwarenhuis.© ies

Campingshowroom wordt warenhuis: supermarktketen Lidl heeft plannen voor tweede vestiging

Lokeren -

Supermarktketen Lidl heeft vergevorderde plannen om een tweede vestiging te openen aan de Gentse Steenweg in Lokeren, vlakbij het Lokerse filiaal van Colruyt, op de terreinen van het huidige Campingshow Vervaet.

Ivan Elegeert

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de vergunning om een nieuw grootwarenhuis van Lidl te bouwen in Lokeren is er. Als alles goed gaat begint de West-Vlaamse projectontwikkelaar Vanhee nog dit najaar met de bouw van de nieuwe supermarkt op de terreinen waar nu nog Campingshow Vervaet, aan de Gentsesteenweg, is gelegen. Begin deze maand raakte immers bekend dat Vervaet fuseert met het grotere Vanomobil en een nieuwe showroom zal oprichten nabij de E17. “We hopen om onze nieuwe Lidl in Lokeren in het najaar van 2024 te kunnen openen”, blikt woordvoerster Isabelle Colbrandt van Lidl vooruit. “Door onze nieuwe vestiging willen we ook de noordelijke kant van de stad beter bedienen. Onze huidige vestiging op Lokeren Zuid blijft uiteraard ook bestaan.”

LEES OOK. Geen Jumbo, wel gloednieuwe showroom voor motorhomes: “Onze klanten moeten niet ongerust zijn”

Door de bouw van een nieuw warenhuis volgt Lidl haar concurrent Aldi, die ook twee vestigingen heeft in de stad. Ook alle andere supermarktketens zijn aanwezig in Lokeren. Enkel Jumbo, dat ook naar de Durmestad wou komen, trok haar plannen in toen ze geen vergunning kreeg om te bouwen op het terrein op de hoek van de Dijkstraat en Zelebaan. Uitgerekend op die plaats komt nu de nieuwe showroom van Vervaet en Vanomobil waardoor het pad voor de nieuwe Lidl werd geëffend.

Het is niet duidelijk of Jumbo haar expansieplannen in Lokeren nu definitief heeft opgeborgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners