Johan Hendrickx en Rik Verwaest.© RR

Liers Vlaaike wordt dan toch niet roze

Lier -

Enkele Lierenaars daagden zaterdag op op de Vismarkt in de hoop een nieuwe lekkernij te kunnen proeven, namelijk een roze Liers Vlaaike. Helaas voor hen was dit een 1 aprilgrap opgezet door burgemeester Rik Verwaest (N-VA) en Jan Hendrickx van de Orde van het Liers Vlaaike.

Burgemeester Verwaest plaatste de oproep deze voormiddag op zijn Facebookpagina. “Na 300 jaar is het tijd voor iets nieuws”, liet hij Johan Hendrickx zeggen. “Het Liers Vlaaike is een traditie, maar ook tradities moet je soms moderniseren. We merkten dat bij jongeren, zeker bij jonge meisjes, het Vlaaike minder populair was. Via testpanels hebben we uitgezocht welke kleur bij hen aanslaat. Ze kozen resoluut voor een hippe en felle kleur: volledig roze.” 

De eerste duizend mensen die vandaag om 14u naar de Vismarkt kwamen, zouden een roze Liers Vlaaike krijgen. Enkelen hadden zich laten vangen of twijfelden en kwamen toch eens kijken. De eerste vijftien kregen van burgemeester een écht Liers Vlaaike cadeau. “Vooraf heb ik toch enkele ongeruste telefoontjes en berichtjes mogen ontvangen”, aldus Verwaest. (cvr)

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier