© atv

Kinderboerderij Mikerf zet alle dieren ’s nachts op stal uit schrik voor wolf

Brasschaat -

Samuel De Vos, de boer van Kinderboerderij Mikerf, neemt geen risico’s en zet alle dieren van de boerderij ’s nachts op stal. Zelfs voor de koeien en de paarden wordt een oplossing gezocht. Samuel wil alle risico’s vermijden.

LEES OOK. Wolf vijf keer gezien in Gooreind in half uur tijd: Welkom Wolf roept op om foto’s te sturen

“Ik was eigenlijk al bang toen hij in Essen-Hoek werd gesignaleerd. Dat dier kan 100 kilometer in één nacht afleggen. Nu is hij in Gooreind gezien, dat is amper enkele kilometers hier vandaan”, zegt Samuel.

“Alle kleinere dieren zitten ’s nachts al op stal. We moeten alleen nog enkele maatregelen treffen voor de grotere dieren zoals de koeien en de paarden. Eerst dacht ik dat dit niet nodig zou zijn, maar we gaan het toch maar doen. Ik ben er echt niet gerust in. Ik wil hier ’s morgens niet aankomen en zien dat er een ravage is aangericht. We zouden het onszelf nooit vergeven.”

Op zondag 14 mei vindt in Kinderboerderij Mikerf het jaarlijkse schaapscheerfeest plaats. Tussen 14 en 17u kan iedereen een kijkje komen nemen. Wie een schaap heeft dat geschoren moet worden, kan dat op die dag laten doen. Je betaalt 10 euro per schaap. Er is ook een demonstratie wolverwerking. Een infostand leert je alles over de bijen. (jbr)

Ook de grotere dieren gaan op stal.© Jan Brys

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV