© BFM

Antwerpse politie vindt explosief tijdens huiszoeking bij drugsdealer (18) thuis: Dovo brengt bom tot ontploffing

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft vrijdagnacht in de Seefhoek een explosief aangetroffen tijdens een huiszoeking bij een 18-jarige drugsdealer. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en heeft het explosief op een veilige locatie tot ontploffing gebracht. De dealer is aangehouden.

jtp

De politie voerde de huiszoeking vrijdag rond middernacht uit in de Biekorfstraat. “Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Centrum had een 18-jarige man gevat na een drugsdeal. Daarop werd een huiszoeking heterdaad bij de man uitgevoerd om te kijken of er nog drugs konden gevonden worden”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Bij die huiszoeking trof het WOT een zelfgemaakt explosief aan. “Omdat we natuurlijk geen risico wilden nemen, kwamen ontmijningsdienst Dovo en de brandweer ter plaatse”, aldus Bruyns. De ontmijningsdienst nam het explosief mee en bracht het op een veilige plek in Ekeren gecontroleerd tot ontploffing.

© ATV

Het is voorlopig nog onduidelijk wat de verdachte met de bom van plan was. Volgens onze informatie ging het om een zwaarder, zelfgemaakt explosief. De federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek.

De 18-jarige is gearresteerd en werd zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij is aangehouden.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen