© Brent Saey

Middenveldorganisaties niet tevreden met akkoord voor bankautomaten: “Beantwoordt niet aan onze eisen”

Het akkoord tussen de regering en banken over de verbeterde toegang tot geldautomaten, beantwoordt niet aan de eisen die OKRA, Financité, Testaankoop en verschillende andere middenveldorganisaties hebben geformuleerd. Dat melden ze vrijdag in een gemeenschappelijk persbericht.

Bron: BELGA

“Al meer dan twee jaar vragen we een (wetgevend) initiatief van de federale regering om de toegang tot cash geld te waarborgen. Het akkoord waarbij de bankensector er zich ertoe verbindt 287 extra geldautomaten te installeren, beantwoordt niet aan onze eisen”, klinkt het.

LEES OOK. Minstens één bankautomaat in je gemeente: federale regering en bankensector bereiken akkoord over verbeterde toegang

“Door dit akkoord zal de situatie verder verslechteren”, zegt Anne Fily, onderzoekster financiële inclusie bij Financité.

“Bovendien is het akkoord ook niet bindend en te vrijblijvend van karakter. Er worden geen sancties voorzien als het akkoord niet wordt nageleefd”, zegt Delphine Schedin, belangenbehartigster bij de ouderenorganisatie OKRA. 

De organisaties vragen inzage in de details van het akkoord, waarbij het aantal locaties en geldautomaten per gemeente worden meegedeeld. “Zo kan elke gemeente de situatie analyseren. We vragen de federale regering ook om de Kamer de kans te geven zich uit te spreken over dit protocol”, zo luidt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER