© BELGA

SK Beveren zet leider RWDM opnieuw onder druk na eenvoudige zege tegen RSCA Futures

SK Beveren ging vrijdagavond eenvoudig winnen op het veld van RSCA Futures: 0-4. Nsimba en Mbokani zorgden in de eerste helft voor de dubbele voorsprong. Topschutter Barry en Ribeiro Costa beslisten de match. Het was pas de eerste zege dit jaar op het veld van een beloftenploeg. Geel-blauw zet zo titelconcurrent RWDM opnieuw onder druk.

Wim Houttequiet

SK Beveren moest winnen van RSCA Futures om titelconcurrent RWDM opnieuw onder druk te zetten. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de Wase club kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen op het veld van één van de vier beloftenploegen in de Challenger Pro League. Een statistiek waar geel-blauw vrijdagavond in het Lotto Park graag komaf mee wilde maken. Trainer Wim De Decker moest noodgedwongen een wissel doorvoeren. De geschorste Everton Luiz werd op het middenveld vervangen door Kevin Hoggas. Joachim Van Damme ontbrak door ziekte. Bij de thuisploeg kon T1 Guillaume Gillet, vorig seizoen nog actief bij Beveren, rekenen op Delcroix en Kanna.

Met Thierno Barry (15 doelpunten) en Lucas Stassin (14 doelpunten) was er vrijdagavond bovendien een wedstrijd in de wedstrijd. Beide jonkies zijn nog in de running om de topschutterstitel in de wacht te slepen, al kregen we een kansarme openingsfase voorgeschoteld. Een kopballetje van Mbokani was het enige noemenswaardige wapenfeit in het eerste half uur. En dan was daar plots Bruny Nsimba. De aanvaller stak met de bal aan de voet het halve veld over, hield twee verdedigers af en schoof het leer onder doelman Vercauteren. Zijn derde doelpunt in geel-blauwe loondienst.

Beveren bleef de wet dicteren en ging op zoek naar de dubbele voorsprong. RSCA Futures liep bij momenten achter een ongrijpbare bal aan. Dik vijf minuten voor tijd verdubbelde Mbokani de Beverse voorsprong. De Congolese spits plukte de bal knap uit de lucht in de zestien en haalde verschroeiend uit. Pas zijn eerste doelpunt in de Promotion Play-Offs. Twee kansen, twee doelpunten. De Wase club toonde zich heel efficiënt. Het bleef wel opletten. Op slag van rust moest Reus attent reageren op een plaatsbal van Stassin.

© BELGA

In een overbodige tweede helft gaf Beveren het initiatief aan de thuisploeg, die er een paar keer gevaarlijk uitkwamen. Eerst zoefde het schot van Engwanda rakelings naast de paal. Even later besloot Stassin met een puntertje pal op doelman Reus. En de kopbal van De Wilde ging nipt over. Het signaal voor Wim De Decker om in te grijpen. Coopman en de terugkerende Ismaheel maakten hun opwachting. Beveren herstelde het evenwicht. Vijf minuten voor tijd nam Barry alle spanning uit de wedstrijd met een knap lobje. Zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Ribeiro Costa zette in het slot de 0-4 eindstand op het bord.

Door deze zege komt Beveren opnieuw op gelijke hoogte van RWDM. De Brusselaars spelen zondag nog op het veld van Beerschot. RSCA Futures blijft laatste in de Promotion Play-Offs. Volgende week treffen beide ploegen elkaar opnieuw op de Freethiel.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL