© ATV

Buurt neemt na 40 jaar afscheid van Johan en Carine van buurtwinkel In de Poort: “We gaan hen enorm missen”

Deurne -

Een koffietje, croissants, een boeketje. Johan Van Tenderloo en Carine Van Cauwenbergh kregen vrijdagochtend al mooie attenties van hun klanten op de laatste dag voor hun pensioen. Na veertig jaar achter de toonbank van buurtwinkel Voeding In De Poort in de Plankenbergstraat, trokken ze vrijdag de deur finaal achter zich dicht. En of ze gemist zullen worden? De vraag stellen ze beantwoorden.

Jan StassijnsBron: ATV

De buurtbewoners konden de laatste dag van hun favoriete buurtwinkel dan ook niet zomaar laten passeren. Ze zetten een heus verrassingsfeest op poten, met muziek, een drankje en vooral veel mooie herinneringen aan de plek én de mensen dat in al die jaren de buurt samenbrachten.

“Johan en Carine maakten van de winkel een ontmoetingsplaats voor de straat”, vertelt buurtbewoonster Carla Delchambre. “En dat gaan we enorm missen. Ieder van ons was enorm gehecht geraakt aan hen. Het is een heel warm koppel: empathisch, hulpvaardig,... Ze stonden altijd klaar voor de buurt. Zelfs in de voorbereiding voor hun afscheidsfeest, vloeiden er tranen. Ze verdienen dan ook niets minder dan vandaag in de bloemetjes te worden gezet. We zouden als buurt graag samen de winkel mee afsluiten, symbolisch, bij wijze van afscheid aan die mensen die zoveel voor de buurt hebben betekend.”

De Plankenbergstraat was zelfs een tijdje afgesloten voor het afscheidsfeest van Carine en Johan.© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV