Nog één dag werk en hele huizenrij is in twee weken tijd weggevaagd

Massenhoven, Viersel -

Iedereen weet dat opbouwen langer duurt dan afbreken. Dat werd in Massenhoven nog maar eens bewezen. In twee weken tijd werd een complete huizenrij van een tiental woningen gesloopt. Vrijdag stond er nog een half huis recht. “We hebben nog één dag nodig”, zegt een van de slopers. De Lammerenberg ziet er ineens erg leeg uit.

Het lijkt een beetje op de taferelen na de aardbeving in het grensgebied Turkije-Syrië, maar het is wel degelijk het grensgebied Massenhoven-Viersel, schuin tegenover tuincentrum Leo Nagels. De huizenrij werd onteigend door het Agentschap Wegen en Verkeer. Ze moeten wijken voor de aanleg van een veilig fietspad bij de heraanleg van de Liersebaan. Die heraanleg is wel pas ten vroegste in 2026 gepland, maar door de vervroegde onteigening kregen de huiseigenaars wel zekerheid en gemoedsrust om elders hun leven verder te zetten.

Er staat nu nog een half huis recht, het hoekpand aan Straateinde. “Normaal ligt zaterdag alles plat”, zegt een arbeider. “Maar het gaat veel en hard regenen, als het weer té miserabel is werken we maandag pas verder.” 

Zo is het nu.© kma

Zo was het tot voor kort.© kma

Het hoekpand waar vroeger een keukenwinkel was staat nog half overeind.© kma

© kma

Zo was het.© kma

De lege Lammerenberg.© kma

Vanuit Straateinde zie je nu tot de Oliver.© kma

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV