© ATV

Poppy breidt uit naar 900 deelauto’s en krijgt ook buiten stad meer voet aan de grond

Antwerpen -

Poppy verdubbelt zijn vloot in de regio Antwerpen. Tegen het einde van de lente zullen er in Antwerpen 450 nieuwe rode auto’s rondrijden. Deze komen bovenop de 450 deelwagens die tot nu toe al beschikbaar waren.

Patrick Van de Perre

Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen heeft Poppy, dat is de start-up van D’Ieteren Automotive, besloten om het wagenpark te verdubbelen. “Overal in de stad Antwerpen en binnenkort ook in tien omliggende gemeenten van de Vervoerregio Antwerpen kunnen gebruikers één van de 900 deelauto’s huren of afzetten”, zegt operationeel manager van Poppy Nick Van den Eynde.

Onlangs nog introduceerde Poppy het systeem in Lier. En onder meer Edegem en Mortsel maken nu al deel uit van het netwerk. Welke andere gemeenten er bijkomen, kan Nick Van den Eynde nog niet in detail zeggen. “Het gaat om gemeenten die deel uitmaken van de Vervoerregio Antwerpen.”

Binnenkort gaat Poppy ook aangepaste combi-abonnementen aanbieden. “Wie een bepaald aantal kilometers rijdt, mag gratis gebruikmaken van een step om het laatste stukje naar de eindbestemming af te leggen. Het idee is dat mensen bijvoorbeeld een Poppy aan een park-and-ride parkeren of dan met een alternatief vervoersmiddel, zoals een step, verdergaan”, aldus nog Nick Van den Eynde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV