Sterrenchef Gert De Mangeleer en maître-chocolatier Eric Lauwers.© Jan Van der Perre

Topchef Gert De Mangeleer ontwerpt culinaire paaseitjes: “Ik heb inspiratie gehaald bij gerechten uit mijn keuken”

Antwerpen -

Het Belgische chocoladehuis Neuhaus heeft vrijdag in hotel Botanic Sanctuary Antwerp de nieuwe collectie Botanicals Limited Edition voorgesteld. Deze paaseitjes zorgen voor onverwachte culinaire smaakcombinaties, die bedacht werden door topchef Gert De Mangeleer.

Bert Provoost

Voor wie met Pasen graag eens iets anders wil proeven dan klassieke karamel of praliné, heeft Neuhaus een limited edition ontworpen. Een reeks botanicals, ofwel kruiden en specerijen, geven de paaseitjes een gastronomische draai. Voor die smaakervaring werkte het bedrijf samen met sterrenchef Gert De Mangeleer, bekend van Michelinsterrenrestaurant Hertog Jan in Botanic Sanctuary Antwerp. Geïnspireerd door verse ingrediënten in zijn botanische tuin ontwikkelde hij vijf smaakcombinaties die de bloei van de lente -weerspiegelen.

De Botanicals Limited Edition bestaat uit vijf varianten, de smaken zijn allesbehalve alledaags. Het gaat om veenbessen-sambathee, duindoorn-kardemom, jasmijn-groene thee, yuzu-peper en koffie-anijs. Er zitten nog meer exotische of verrassende smaken in verwerkt zoals gianduja, chia, koriander, pompoen, mandarijn en gember.

Gert De Mangeleer ontwikkelde mee de smaken van de pralines.© Neuhaus

“De vijf eitjes zijn allemaal gebaseerd op signatuurgerechten die ik ooit geserveerd heb in Hertog Jan”, zegt Gert De Mangeleer. “Zo wilde ik niet alleen lekkere paaseitjes maken, maar ook mijn identiteit in die pralines steken. Op die manier heb ik inspiratie gehaald bij de gerechten uit mijn keuken. Zo is de praline met veenbessen een verwijzing naar de smaken in een gerecht dat ik maak met veenbessen, cacao en oosterscheldekreeft. De smaken uit het eitje met koffie en anijs gebruikt ik dan weer vaak in combinatie met ganzenlever. In dat opzicht zijn alle eitjes voor mij bijzonder.”

Bonte tinten

De eitjes vallen op door bonte lentetinten, al wil dat niet zeggen dat Neuhaus met kleurstoffen werkt. “De kleurtjes zijn net zo natuurlijk als de botanische ingrediënten die in de eitjes zitten”, geeft maître-chocolatier Eric Lauwers nog mee, die samen met De Mangeleer voor de ontwikkeling tekende.

Een doosje bestaat uit 15 pralines.© Neuhaus

Neuhaus kondigde ook aan dat het voortaan officiële partner is van het vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary Antwerp. Vanaf nu zal in elke kamer een traktatie van Neuhaus klaarliggen voor de gasten.

De eitjes zullen in de shops van Neuhaus verkocht worden in een tachtigtal landen en zijn ook online te bestellen. Een doosje van vijftien stuks kost 29 euro.

De chef haalde zijn inspiratie ook uit de botanische tuin.© Neuhaus

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners