Studio Cordula: achter de groene gevel - in de lente en zomer toch - schuilt heel wat talent, deskundigheid en creativiteit, waar ook jij vast je voordeel mee kan doen. .© RR

Creatieve en zorgzame residenten Studio Cordula houden opendeur: “Platform voor starters en meer ervaren freelancers”

Schoten -

In hartje Schoten ligt studio Cordula, een praktijkruimte die gedeeld wordt door starters en ervaren zelfstandigen die geen fulltime werkplek nodig hebben of net niet meer fulltime willen werken. Op 14 maart blies de studio haar eerste kaarsje uit en tijdens dat eerste jaar werd het al de vaste stek voor acht zelfstandigen, vooral zorgverstrekkers en fotografen. Op zaterdag 1 april – van 9 tot en met 13 uur – is iedereen welkom voor een kennismaking tijdens de openstudiodag.

Jan Auman

“Niet iedereen wil fulltime werken. Niet iedereen kan fulltime werken. Genieten en zelfzorg mogen weer hoger in de agenda en samen sterker is onze leuze”, aldus Emanuel Maes, initiatiefnemer en ‘huisbaas’ van de charmante en ruime dorpswoning recht tegenover De Kaekelaar.

Studio Cordula bestaat vandaag uit een grote, warme en gezellige praktijkruimte met alle nodige faciliteiten en een werk- en opbergkamer met aansluitend sanitair. Bewoners huren een of meerdere blokken van telkens drie uur op vaste wekelijkse momenten en dat voor een periode van één of drie jaar.

“Studio Cordula is dé plaats voor starters die rustig willen groeien maar ook voor ervaren zelfstandigen die maar een aantal uur per week een warme en open praktijkruimte nodig hebben. In Studio Cordula werken we samen aan een project vanuit sterke waarden als ecologie, mentale zorg en creativiteit”, reikt Maes de hand naar potentiële huurders en bezoekers.

Emanuel Maes in zijn Studio Cordula tijdens een fototentoonstelling met eigen werk, eind 2021.© JAA

In een vorige episode deed Studio Cordula onder meer dienst als tandartspraktijk. Voor een pijnlijke behandeling hoef je niet lager te vrezen in de Sint-Cordulastraat. Integendeel. Toeval of niet, de meeste bewoners bieden zorg aan gaande van psychotherapie en coaching over massage en relaxatie tot mindfulness, voetreflexologie en cuppingtherapie.

“Kortom; hier wordt gezorgd voor Schotenaren die ontspanning kunnen gebruiken, die fysieke of mentale zorgen hebben. Naast al deze warme zorg hebben ook drie fotografen – elk met hun specialisatie – hier een thuis gevonden”, maakt Emanuel ons alvast wegwijs.

De polyvalente ruimte wordt gedeeld door verschillende zorgverstrekkers.© RR

Op zaterdag 1 april van 9 tot 13u is iedereen welkom om kennis te maken met de studio maar bovenal met haar bewoners. Bijna alle vaste residenten zullen aanwezig zijn op de open dag en telkens in blokjes van tien minuten hun werk uitleggen, tonen of laten ervaren.

“Het is een ideaal moment om met je zorgen en vragen bij ons binnen te stappen, zorgen die gaan van twijfels bij je carrière, het worstelen met je gelukkig zijn, fysieke pijn, stress, relaties, opgroeien, …”, nodigt Emanuel Maes namens alle ‘residenten’ van Studio Cordula uit.

Ellen Rombouts, kinder- en familiefotografie en portretten.© RR

Team Studio Cordula

- Ellen Rombouts (kinder- & familiefotografie & portret)

- Annelies Hermans (coaching # loopbaan, burn-out & bore-out)

- Ellen Storms (voetreflexologie & Chi Nei Tsang orgaanmassage)

- Mario Francken (mindfulness & meditatie)

- Sophie Van Gestel (cuppingtherapie, life & loopbaancoaching)

- Leen Lesage (kantoorwerk & administratie)

- John Sedzicki (psychotherapie)

- Emanuel Maes (fotografische bevrijdingssessies)

Vijf losse gebruikers voor workshops of creatieve sessies

- Kaitlin Callebaut (babyfotografie)

- Joke Brughmans (yoga)

- De Muziekmakerij (muziekworkshops)

- Rebecca Veulemans (ouder- & kindmassages)

- Elly Michiels (creatieve sessies)

(jaa )

Studio Cordula Sint-Cordulastraat 3 - 2900 Schoten - 0477 76 43 82 - www.studiocordula.be

Studio Cordula met zijn herkenbare groene gevel in de Sint-Cordulastraat.© RR

Sophie Van Gestel cuppingtherapie, life en loopbaancoaching.© RR

Ellen Storms, voetreflexologie en Chi Nei Tsang orgaanmassage.© RR

Mario Francken, mindfulness en meditatie© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners