Lydia Dehouwer (links) en Esther Lub van de vzw Vosselaar voor Vosselaar gaven vrijdag bij De Goede Aarde van Peter Fockaert de aftrap van de paasactie. Wandelaars en fietsers kunnen de hele paasvakantie een zoektocht doen langs 21 handelaars.© Bart Van den Langenbergh

Vosselaar voor Vosselaar en lokale ondernemers lanceren paasactie: “Wandelaars en fietsers zoeken naar letters en eitjes”

Vosselaar -

De paasvakantie in Vosselaar gaat van start met een bijzondere paasactie van de vzw Vosselaar voor Vosselaar en de lokale handelsvereniging Ondernemend Vosselaar. Beide organisaties sloegen de handen in mekaar voor een wandel- of fietstocht van bijna zeven kilometer. “De deelnemers moeten onderweg letters verzamelen en eitjes tellen. Iedereen krijgt op zondag 16 april een attentie”, zegt Lydia Dehouwer van Vosselaar voor Vosselaar.

Bart Van den Langenbergh

Gezinnen uit Vosselaar die nog een mooie activiteit zoeken tijdens de paasvakantie, kunnen vanaf nu deelnemen aan de paasactie van de vzw Vosselaar voor Vosselaar en Ondernemend Vosselaar. Lydia Dehouwer en Esther Lub van de vzw gaven vrijdag bij De Goede Aarde van ondernemer Peter Fockaert op Bolk in Vosselaar het startschot van de paasactie.

“Bij 21 deelnemende handelaars in Vosselaar hangen letters tegen de etalage. We legden ook overal plastic eitjes met het logo van de vzw Vosselaar voor Vosselaar zichtbaar in de winkels”, legt Lydia Dehouwer uit. “Wandelaars of fietsers kunnen de hele paasvakantie een uitgestippelde route volgen langs de lokale ondernemers. Ze moeten onderweg alle letters noteren en daarmee enkele woordjes vormen. De deelnemers moeten ook het aantal eitjes in de etalages tellen.”

De wandelaars of fietsers zijn volledig vrij op welk moment ze de zoektocht aanvatten of afwerken. Op zondag 16 april tussen 10u en 13u vindt aan het gemeentehuis in Vosselaar de apotheose van de actie plaats. Alle deelnemers ontvangen daar een attentie van beide organisaties.

Armoede

“We hebben vrijdag in totaal 1.200 formulieren met daarbij een kleurplaat bezorgd aan alle leerlingen van de scholen in Vosselaar. Diegenen die nog geen formulier hebben ontvangen, kunnen terecht in vrijetijdshuis De Moer in Vosselaar”, zegt Lydia Dehouwer. “Deze paasactie sluit ook perfect aan bij het jaarthema armoede van de vzw Vosselaar voor Vosselaar. We willen zo veel mogelijk inwoners van Vosselaar die in armoede leven of het financieel moeilijk hebben een klein duwtje geven in de richting van een mooier leven.”

De vzw is ontstaan als vervolg van de actie Vosselaar voor Ilse in 2019. De vrijwilligers zetten zich in voor inwoners van Vosselaar die het wat moeilijker hebben. Zo ondersteunden ze ook al de slachtoffers van een woningbrand op Hofeinde en deelden ze gelukszakjes uit aan kinderen. “We kunnen natuurlijk niet wachten tot er ergens in de gemeente een ramp gebeurt. We proberen zo veel mogelijk zelf het verschil te maken”, benadrukt Esther Lub. “Met deze paasactie tonen we de inwoners dat we er zijn voor hen en we combineren dit met een leuke activiteit. Met deze laagdrempelige actie proberen we zo veel mogelijk mensen te bereiken, ook diegenen die het wat moeilijker hebben.”

Lokale ondernemers

Heel wat lokale handelaars van Ondernemend Vosselaar sprongen op de kar. Ook Peter Fockaert van De Goede Aarde, het centrum voor geestelijk en lichamelijk welzijn in Vosselaar, verleende zijn medewerking. “We willen deze actie zeker ondersteunen, ook omdat het gat om een doelgericht publiek”, vertelt Peter Fockaert. “De hele route is exact 6,79 kilometer lang, start bij Boetiek Greet op de Cingel en komt aan in de Tramstraat. De deelnemers komen misschien op plaatsen waar ze nog niet veel geweest zijn.”

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Vosselaar