Voor marsepein kan je nu al terecht in het Steen. Binnenkort ook voor themawandelingen en poppenkast.© Patrick De Roo

Poppenkast en vier nieuwe wandelingen in het Steen

Antwerpen -

Vanaf de paasvakantie zijn er in Het Steen vier nieuwe themawandelingen over de geschiedenis van Antwerpen. Er is ook een schilderij uit het Rubenshuis te zien en in de cruiseterminal is het poppenkast met Nello en Patrasche in de hoofdrol.

Patrick Van de Perre

Bezoekers kunnen in Het Steen tot eind augustus kiezen voor vier nieuwe themawandelingen. Tijdens de spelwandeling Fabels of legendes moeten deelnemers de leugens van de gids proberen achterhalen. Wie meer over het duistere verleden van de burcht wil weten, kan kiezen voor de spookwandeling Dolende zielen.

Verder is er ook nog de historische wandeling DNA van ’t stad langs het heden en verleden van Antwerpen en tot slot is er ook een rondleiding doorheen The Antwerp Story: 800 jaar wereldklasse.

Het Steen zal binnenkort ook enkele kunstwerken met Antwerpse link tonen. Zo zal het schilderij Een dame op de Vismarkt te Antwerpen van Adriaen Van Utrecht en Marten Pepijn uit het Rubenshuis vanaf midden april in de leesruimte te bezichtigen zijn.

Tijdens het Antwerp Art Weekend, van 18 tot 21 mei, zullen er in dezelfde ruimte ook enkele moderne en speciaal voor Het Steen ontworpen kunstwerken tot het begin van de zomervakantie een plek krijgen.

Tot slot brengt poppentheater Mirantibus op 28 en 29 mei twee keer per dag een voorstelling over het Antwerpse verhaal Nello en Patrasche. Die vindt plaats in de cruiseterminal naast Het Steen. Op dit moment loopt er in Het Steen nog een tentoonstelling over marsepein. (pvdp)

www.hetsteen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners