Verkeerspolitie in Antwerpen steekt in volledig nieuw jasje

Antwerpen -

Sinds vorige week vallen de motards van de Antwerpse verkeerspolitie nog wat meer op. Hun nagelnieuwe BMW-motoren werden namelijk voorzien van het opvallende Battenburgpatroon. Alle motards krijgen ook een nieuw motorpak, op maat ontworpen voor de Antwerpse politie.

jtp

De Antwerpse politie doet de nieuwe investering voor de veiligheid van de motards. “Ze trotseren dagelijks weer en wind. Ze vatten vaak post op gevaarlijke locaties. Daarom zetten we als korps graag in op hun zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer en op het draagcomfort voor onze collega’s”, legt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

Twee jaar geleden nam de politie de splinternieuwe BMW R 1250 RT-motoren in dienst. Vorige week werden ze in een nieuw Battenburgjasje gestoken. “Deze markering zorgt ervoor dat de motoren vier keer beter zichtbaar zijn, zowel ’s nachts als overdag”, zegt Bruyns nog. “Geen overbodig luxe als je je begeeft in het drukke stadsverkeer en vaak in moeilijke omstandigheden het verkeer moet regelen.”

© Politie Antwerpen

Alle zestig motards kregen voor de gelegenheid ook nieuwe, op maat gemaakte zomer- en winterpakken. “Het pak biedt bij verschillende weertypes het nodige comfort aan onze motards. Kwaliteit, veiligheid, draagcomfort en duurzaamheid stonden centraal bij de ontwikkeling”, aldus Bruyns nog. “De motards zijn er op hun nieuwe motoren klaar voor om mee te werken aan de verkeersveiligheid in onze stad.”

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV