Vrijwilligers van De Oversteek namen een cheque van 8.000 euro in ontvangst.© ram

Toerisme Merksplas schenkt opbrengst kerstwandelingen aan De Oversteek

Merksplas -

De kerstwandelingen van Toerisme Merksplas zijn een klassieker geworden. De opbrengst wordt geschonken aan een plaatselijk goed doel.

De uitgestippelde wandelingen tussen Merksplas en Zondereigen (Baarle-Hertog) brachten de voorbije eindejaarsperiode 13.000 wandelaars op de been. De verkoop van de dranken die Toerisme Merksplas onderweg schenkt, leverde een bedrag van 8.000 euro op. Dat is overhandigd aan De Oversteek, een organisatie die gezinnen in armoede uit Merksplas ondersteunt. “Dit geld is meer dan welkom”, zegt Josée Van Aert van De Oversteek. “Door de gestegen winkelprijzen kost het meer om onze voedselpakketten te vullen. We hebben meer nieuwe klanten van onder meer Oekraïners die nu zelfstandig wonen een leefloon ontvangen.”

De Oversteek verhuisde recent naar de vroegere lokalen van Ebem in de Industrieweg. “We bestaan vijftien jaar en nodigen iedereen op 21 april uit voor de officiële opening van de nieuwe stek. Dan wordt ook de nieuwe auto ingewijd die we gebruiken om producten op te halen.” (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Merksplas