Een van de thema’s is blind proeven, waarbij de deelnemers wijn in een zwart glas krijgen voorgeschoteld.© Tommy Maes

Vino Positivo lanceert Wijn Entertainment-concept: “Mensen positief verbinden via wijn”

Mol, Nijlen -

Wijnambassadeur Guy Monfort van Vino Positivo lanceert met Wijn Entertainment een nieuw concept. Bedrijven, verenigingen en particulieren kunnen een interactief evenement organiseren, waarbij ontspanning, cultuur, smaak en uiteraard uitstekende wijnen de rode/witte draad vormen.

Wijnsommelier en -ambassadeur Guy Montfort uit Nijlen is sinds 2022 onder de naam Vino Positivo gespecialiseerd in ‘Wijn Trainingen’ waar hij mensen op een eenvoudige manier leert kennismaken met de complexe wereld van de wijn. Die wijncursussen doen het heel goed in de regio Mol-Balen-Meerhout. En sinds kort geeft hij naast Wijn Trainingen dus ook Wijn Entertainment.

“De trainingen staan ondertussen volledig op punt en daarom breid ik mijn aanbod verder uit”, vertelt hij. “Mijn belangrijkste doel is mensen positief verbinden via wijn. Die dynamiek merk ik al tijdens de trainingen en dat wil ik nu verder doorvoeren richting ontspanning voor zowel bedrijven als particulieren. Bedrijven kunnen het evenement boeken als onderdeel van een teambuilding. Serviceclubs, verenigingen, families en vriendengroepen kunnen er dan weer een leuke avond van maken.”

“Bovendien is er geen wijnverkoop aan verbonden, dus deelnemers hoeven niet te vrezen dat ze flessen of een doos wijn krijgen aangesmeerd”, vult Guy aan. “Ik ben een onafhankelijke en ervaren sommelier en ben die avond entertainer van dienst, geen wijnverkoper.”

Vijf onderwerpen

Concreet kunnen organisatoren een sessie van 3 uur voor groepen van 10 tot 50 personen boeken op de locatie die ze zelf kiezen. “De organisator kan kiezen uit vijf onderwerpen, bij voorkeur drie per event”, licht Guy Montfort toe. “Bij ‘beleef de battle’ zetten we twee wijnlanden of -regio’s op een ludieke manier tegen elkaar op. Italië-Frankrijk is de populairste keuze, maar je kan er bijvoorbeeld ook Griekenland-België van maken of Duitsland-Zuid-Afrika. Bij ‘je neus op de feiten’ leer ik de deelnemers aroma’s herkennen.”

“Bij ‘proeven in het duister’ doen deelnemers mee aan een blinde degustatie-wedstrijd”, vervolledigt Guy. “Niet met een blinddoek, maar door de wijnen voor te schotelen in een volledig zwart glas. ‘Professional of amateur’ geeft de basisbegrippen van wijn met een knipoog. En ten slotte krijg je bij de ‘Interactieve Quiz’ vragen over wat er tijdens het evenement gebeurt. De drie gekozen thema’s lopen ook in elkaar over tijdens het evenement. Zo ontstaat er een fijne avond waarbij de deelnemers moeten samenwerken en elkaar op een andere manier leren kennen.”

 (Tommy Maes)

Meer info over Wijn Entertainment vind je op vinopositivo.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners