Drie jaar gevorderd tegen recidivist uit Schoten voor ontvoering van 15-jarig meisje

Het parket heeft vrijdag voor de correctionele rechtbank van Luik een gevangenisstraf van 3 jaar gevorderd tegen een man uit Schoten die vervolgd wordt voor ontvoering van een 15-jarig meisje. De verdachte had haar gedwongen om in zijn auto te stappen.

Bron: Belga

De feiten speelden zich af op 30 november 2019 in Seraing. De beklaagde had een jong meisje aan een bushalte gezien. Hij beweerde de tiener te willen helpen ontsnappen aan het koude weer die dag. De man trok het slachtoffer bij de arm en dwong haar om in zijn wagen te stappen.

De man reed naar de prostitutiebuurt, waar hij stopte om de hulp van een sekswerker in te roepen. Het aangeslagen meisje nam de gelegenheid te baat om foto’s van de identiteitsdocumenten van de beklaagde te maken, alarm te slaan en te vluchten.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van 3 jaar. De beklaagde verkeert in wettelijke staat van recidive na zijn veroordeling in 2015 voor poging doodslag.

Meester François Dessy betwistte de elementen van het misdrijf door aan te voeren dat zijn cliënt dacht dat hij een 18-jarig meisje had benaderd om een drankje aan te bieden. “Hij wilde haar vervoeren, niet begeren”, betoogde de advocaat, die vrijspraak vroeg.

De uitspraak vindt plaats op 28 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER