Heraanleg fietspad Hoogboomsteenweg.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Fietspad Hoogboomsteenweg heraangelegd vanaf 11 april, Koningin Astridlaan open vanaf 7 april

Kapellen -

Naar aanleiding van verschillende breuken in de waterleiding op de Hoogboomsteenweg, tussen Koningin Astridlaan en grens Brasschaat, kwam een aantal jaar geleden vanuit Pidpa de vraag om deze leiding te mogen vernieuwen. Het fietspad op Hoogboomsteenweg is ook al enkele jaren aan vernieuwing toe en dus besloten Pidpa en de gemeente Kapellen om samen te werken.

Pidpa draagt een deel van de kosten en daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van een subsidiebedrag in het kader van het project Kopenhagen. Het fietspad langs de Hoogboomsteenweg is momenteel slechts 1,7 meter breed. Bij de heraanleg in asfalt wordt die breedte uitgebreid tot 2,5 à 3 meter. Ook de fietsoversteek aan het kruispunt met de Koningin Astridlaan wordt veiliger gemaakt met verkeerslichten. 

Gedurende de werken blijft verkeer op de Hoogboomsteenweg richting Brasschaat mogelijk. Verkeer dat komt van Brasschaat wordt omgeleid via de Lage Kaart en de Antwerpsesteenweg. Tijdens iedere fase wordt een lokale omleiding voorzien voor de bewoners. Afhankelijk van hun bestemming worden fietsers omgeleid via de Bernard De Vadderlaan of een plaatselijke omleiding. De bussen van De Lijn volgen de hoofdomleiding.

De nutswerken starten op dinsdag 11 april en verlopen in verschillende fases. Eerst wordt het deel van de Koningin Astridlaan tot juist voorbij de Rododendronlaan aangepakt, nadien volgt het deel van de Rododendronlaan tot en met de Bosdreef en tot slot het deel van juist voorbij de Bosdreef tot de kerk van Hoogboom. Na de heraanleg van het voet- en fietspad wordt ook de toplaag van de rijbaan tussen de Koningin Astridlaan en de kerk van Hoogboom vernieuwd. De werken duren tot en met april 2024.

Koningin Astridlaan opnieuw open

De Koningin Astridlaan wordt uiterlijk vanaf vrijdag 7 april weer opengesteld voor verkeer. Op maandag 3 en dinsdag 4 april wordt nog een toplaag asfalt aangebracht. Daardoor is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op de Astridlaan tussen de Stationsstraat en de Ruyseveltslei. Verkeersborden en wegmarkeringen worden aangebracht op woensdag 5 en donderdag 6 april in de Koningin Astridlaan, de Ruyseveltslei en de Oude Bergsebaan om die in te richten als fietsstraten.

Vanaf vrijdag 7 april zijn de Koningin Astridlaan (tussen de Ruyseveltslei en de Koolkaai), de Ruyseveltslei en de Oude Bergsebaan (tussen de Ruyseveltslei en Zilverenhoeklaan) fietsstraten. Fietsers mogen daar niet ingehaald worden. De maximale snelheid is beperkt tot dertig kilometer per uur.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners