© ATV

100ste verjaardag van Linkeroever vraagt om groot feest

Linkeroever -

Linkeroever wordt honderd jaar en dat moet gevierd worden. Buurtbewoners worden aangespoord om een feest te organiseren met financiële ondersteuning binnen het Beleef je buurt-aanbod van het district Antwerpen. “We nodigen iedereen graag uit om daar samen 100 jaar Linkeroever te vieren, en te klinken op dit prachtig deeltje van onze stad”, zegt Antwerps districtsschepen voor evenementen en feestelijkheden Charlie Van Leuffel (N-VA).

Linkeroever viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. De stad spoort buurtbewoners aan om zelf een straatfeest, festival, workshop of andere activiteit te organiseren. Daarvoor kan je financiële steun krijgen via het Beleef je buurt-aanbod van district Antwerpen.

“Er beweegt al heel wat op Linkeroever en dat willen we extra ondersteunen met unieke Linkeroever-vlaggetjes en ‘babbelkaartjes’ voor iedereen die ondersteuning aanvraagt vanaf 31 maart”, zegt Charlie Van Leuffel. “Op zondagnamiddag 24 september sluiten we het feestjaar af met een gezellig buurtfeest voor groot en klein aan de Zeescoutsbasis, die dit jaar ook hun 100-jarig jubileum vieren.”

Exact honderd jaar geleden maakten de toenmalige stads- en gemeentebesturen de symbolische overtocht per boot om het nieuwe stadsgedeelte officieel in te huldigen. “Honderd jaar geleden was Linkeroever, om het in de woorden van mijn roemrijke voorganger Frans Van Cauwelaert te zeggen, een woestenij”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).

“Vandaag wonen er ongeveer 17.000 Antwerpenaren. De grootste appartementsgebouwen staan er broederlijk naast villawijken en arbeidershuizen. Strandgangers en mosselliefhebbers houden de sfeer van het Sint-Anneke van de fin de siècle levendig. Linkeroever heeft altijd een eigen karakter behouden. En dat wil Antwerpen passend vieren.” (bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV