De leerlingen van het Githo met het verzamelde zwerfvuil.© givl

250 leerlingen maken 75 kilometer aan straten proper

Nijlen -

Op de laatste schooldag voor de paasvakantie ruimen de leerlingen van het eerste middelbaar van het Sint-Calasanz en het Githo traditioneel het zwerfvuil op in de Nijlense straten. Ook dit jaar was dat het geval. En er was goed nieuws: de straten lagen er properder bij dan vorig jaar.

Gino Van Looy

Ondanks het gure weer trokken zo’n 250 leerlingen eropuit om ongeveer 75 kilometer aan straten op te kuisen. Onder hen ook 1WTB en 1TOB van het Githo. Ze hadden het naar hun zin gehad. “We zijn vertrokken aan de Sint-Pauluskerk en zijn dan langs de Bist, de Heibloemstraat en de Katerstraat naar het centrum gewandeld”, zegt leerkracht Dries Michiels. “Het was opvallend dat er veel minder vuil lag dan vorig jaar.” Na een voormiddag vuil rapen, hadden de leerlingen ongeveer twee halve vuilniszakken gevuld. “We hebben vooral papiertjes, blikjes en plastic zakjes geraapt”, zegt Bas Jacobs (13). “Maar er lagen in een gracht ook een fiets en een groot onderdeel van een auto. Die hebben we laten liggen, want ze waren te groot om mee te nemen. Ik had verwacht dat we meer zouden vinden. Het was een toffe voormiddag, we hebben gewandeld en toch ook goed werk verricht voor het milieu. Op enkele regendruppels na hebben we het ook droog kunnen houden.”

“Acties als deze zijn zeker nuttig. De leerlingen zien zelf hoeveel zwerfvuil er rondgeslingerd wordt en werken actief mee om het op te ruimen. Bovendien hebben ze door te stappen ook nog geld ingezameld voor een goed doel. En nu kunnen ze zich gaan ontspannen in de sporthal met allerlei activiteiten”, besluit leerkracht Wim Bats.(givl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Nijlen