© rr

Eenrichtingsverkeer in Bergstraat wordt teruggedraaid: “Buurtbewoners waren duidelijk geen voorstander”

Sint-Gillis-Waas -

Er wordt opnieuw autoverkeer in dubbele richting toegelaten in de Bergstraat in De Klinge. Tijdens de werken op de N403 werd een proefproject uitgerold, waarbij de straat eenrichtingsverkeer werd, maar een definitieve omvorming tot eenrichtingsstraat komt er dus niet na een bevraging bij de buurtbewoners.

Yannick Joos

“Naar aanleiding van de werken op de N403 hebben we een proefproject op poten gezet om te testen of we in de Bergstraat eenrichtingsverkeer kunnen invoeren”, vertelt schepen van Openbare Werken Matthias Van Zele (CD&V). Maar zover komt het dus niet, want tijdens de proefperiode werd een bevraging gehouden bij de gebruikers en inwoners van de Bergstraat en daaruit blijkt dat vooral buurtbewoners van omliggende straten geen voorstander waren van een enkele richting in de straat. “Er was wel wat verdeeldheid onder de respondenten”, verduidelijkt Schepen van Mobiliteit Erik Rombaut (Groen-Vooruit). “Uit de bevraging kwam onder meer naar voor dat er een grote verschuiving was van de verkeersdruk naar de omliggende straten en ook dat nemen we mee in overweging.”

LEES OOK. Gemeente voert eenrichtingsverkeer in Bergstraat en zone 30 in centrum De Klinge in: “Buurtbewoners kregen inspraak in de beslissing”

Ook de dienstverlening van De Lijn zou drastisch aangepast moeten worden, waardoor de haltes aan Klingspoor en de Polenlaan niet langer bediend zouden worden. “De impact daarvan op schoolgaande jeugd is gewoonweg te groot om een enkele richting te verantwoorden”, gaat schepen Van Zele verder. “Door het samen leggen van de antwoorden van de bevraging en het strenge standpunt van De Lijn heeft het college dan ook beslist om in de Bergstraat opnieuw dubbele richting voor autoverkeer in te voeren, na afloop van de werken op de N403.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners