Dirk en Beatrice gaven de fakkel van de winkel met de bekende grote foto’s door.© RR

Oprichters van Fun Sport laten hun zaak over: “De Bruyne en Lukaku vonden hun weg naar onze voetbalwinkel”

Mortsel -

Na 37 jaar zal er bij Fun Sport aan de Antwerpsestraat in Mortsel een ander verhaal worden geschreven. Oprichter Dirk Van den Broeck en zijn vrouw Beatrice hebben hun voetbalwinkel overgelaten. “We wensen onze opvolgers alle succes, maar voor ons betekent dit het einde van een voetbaltijdperk.”

Filip Spoelders

Het lijstje van voetballers die hun weg naar Mortsel hebben gevonden voor een paar voetbalschoenen is redelijk indrukwekkend. “Lukaku, Defour, Van Damme, Bolat, De Laet, Messoudi, Losada, De Bruyne en Chadli zijn maar enkele van de voetballers die naar ons kwamen. Charles De Ketelaere kwam zelfs vanuit het Brugse naar Fun Sport”, overloopt Dirk trots.

Hij startte Fun Sport in 1986 op. “Ik had een voltijdse job bij Makro waar ik voor de afdeling sport verantwoordelijk was. Door deze functie kreeg ik de kriebels om zelf een sportzaak te openen. Dit deed ik in de garage van mijn ouderlijke woning in de Minervastraat van Mortsel.”

Onder anderen de jonge Nacer Chadli en Kevin De Bruyne kwamen langs bij Fun Sport in Mortsel.© RR

Tot 1990 combineert Dirk zijn job bij Makro met een eigen winkel. “Vanaf dan focuste ik me volledig op de ontwikkeling van Fun Sport. De eerste tien jaar verkocht ik artikelen van alle sporten zoals voetbal, tennis, wintersporten, badminton, tafeltennis... Door de ontwikkeling van de markt, onder andere met de opkomst van Nike, werd het duidelijk dat voetbal steeds belangrijker werd. Omdat ik zelf ook altijd heb gevoetbald, werden we dus een voetbalzaak.”

Het leek de juiste beslissing te zijn geweest want Fun Sport werd steeds groter. “In 2010 verhuisden we naar het pand aan de Antwerpsestraat waar de grote affiches van voetballers een herkenningspunt van de voorbijgangers werd. Fun Sport it’s more than a game...it’s a revolution werd mijn slogan en die werd snel opgepikt door de grote sportmerken die ons een exclusieve ondersteuning gaven. Mensen uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten van Nike kwamen geregeld naar ons concept kijken. Langsgaan bij Fun Sport moest een beleving zijn. We werden tot ver buiten Antwerpen bekend met ook klanten tot in Nederland. Op die manier kwamen ook profvoetballers naar Fun Shop.”

Voetbal moest worden beleefd in de winkel.© RR

Samen met de verhuis naar de Antwerpsestraat kwam in 2010 zijn vrouw Beatrice in de zaak. “Ik had tot dan altijd in de medische sector gewerkt. Door de groei van Fun Sport was het nodig om mee met Dirk de winkel de runnen. Ook dochter Amilie heeft gedurende vijf jaar haar ervaring ingezet voor Fun Sport.”

Ondertussen hebben ze hun zaak verlaten waardoor de overnemers hun eigen weg kunnen gaan. “We hebben een fantastische tijd gekend met een goed team van medewerkers. Samen hebben we er altijd voor gezorgd dat Fun Sport kwaliteit kon aanbieden. We willen zeker nog onze klanten, de clubs en onder leveranciers bedanken. Maar voor ons stopt het nu”, besluit Dirk.

In 2010 kwam Fun Sport naar de Antwerpsestraat.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel