De inbrekers lieten een spoor van vernieling na.© rr

Inbrekers richten ware ravage aan in scoutslokaal: “Pure vernieling”

Steendorp -

Inbrekers hebben een ware ravage aangericht in het lokaal van Scouts Sint-Jan in Steendorp. Er werd niets gestolen, maar de schade is groot. “Dit is pure vernieling”, vertelt leidster Larissa.

Pieter Van Hecke

De inbraak vond plaats donderdagnamiddag tussen 15 uur en 20 uur. Via een raam hebben onbekenden zich toegang verschaft tot het gebouw. “Er zijn twee ramen beschadigd. Het eerste raam kregen ze niet open, bij het tweede raam is het hen wel gelukt om binnen te geraken”, laat de leiding weten. “Er is niets gestolen, maar alles is overhoop gehaald.”

Camera’s

Het is jammer genoeg niet de eerste keer dat er werd ingebroken. “Tien jaar geleden overkwam ons een gelijkaardige inbraak en in de zomer van 2021 was er die gewapende overval. Die jongeren zijn het zeker niet, want die zitten momenteel nog in de cel”, zegt leidster Larissa. “We zijn nu de plaatsing van camera’s of een alarminstallatie aan het bekijken. We hopen hiermee toekomstige inbrekers te kunnen afschrikken. Voorlopig is er nog geen zicht op de daders. We hebben al een aantal jaren last van hangjongeren die ons hier geregeld komen uitdagen, maar we kunnen nog niemand met de vinger wijzen.”

De lokale politie van Kruibeke-Temse is op de hoogte gebracht. Zij voeren momenteel een onderzoek.

LEES OOK. Gewapende overval op scoutskamp van 9- tot 11-jarigen in Temse

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners