© BELGA

Wellicht geen bekerfinale voor Lukas Bijker (KV Mechelen)

KV Mechelen krijgt zondagavond Club Brugge over de vloer, een interessante test richting de bekerfinale tegen Antwerp over een maand. Steven Defour zal in die finale in principe geen beroep kunnen doen op Lukas Bijker.

Diederik Geypen

Dat bevestigde de Malinwa-coach vrijdagmiddag op zijn persbabbel. Bijker liep net voor de interlandbreak tegen Union opnieuw een kuitblessure op. Eerder dit seizoen stond hij al om dezelfde reden aan de kant. De inactiviteit is slecht nieuws voor KV, maar ook voor de Nederlandse linksback die aan het einde van dit seizoen zijn contract ziet aflopen.

Defour mist dit weekend tegen blauw-zwart nog wel meer pionnen. Coucke (vingerbreuk) hervat vandaag pas de trainingen met een speciaal paar handschoenen. Ook Malede (adductoren), Walsh (hamstrings) en Van Hoorenbeeck (kuit) ontbreken, net als Soelle Soelle. De jonge aanvaller keerde terug van de nationale U18 met een scheurtje in de quadriceps. Goed nieuws is er wel van Schoofs. De aanvoerder traint na zijn enkelletsel weer met de groep en is inzetbaar.

MEER OVER KV Mechelen