Het platform Antwerp City of Learning.© rr

Nieuw platform wijst werkzoekende jongeren weg naar opleidingen

Borgerhout -

Het platform Antwerp City of Learning helpt jongeren die geen werk hebben en geen opleiding of training volgen (NEET-jongeren) in hun zoektocht naar een opleiding. “Op dit platform vinden jongeren fysieke opleidingen, webinars en pakketten voor zelfstudie”, zegt Nigel Chantrain, drijvende kracht achter Antwerp City of Learning.

Sacha Van Wiele

Cities of Learning is een online platform dat in meer dan veertig Europese steden wordt gebruikt. Organisaties die opleidingen aanbieden, kunnen die op dit platform aanbieden. Chantrain brengt dit project nu naar Antwerpen.

Nigel Chantrain.© rr

“Het platform is niet bedoeld als vervanging van de al bestaande organisaties die opleidingen aanbieden, of zich inzetten voor het ondersteunen van jongeren richting werk”, zegt Chantrain. “Het is wel een aanvulling. Organisaties kunnen hun aanbod op dit platform aanbieden. Jongeren kunnen dan gericht zoeken naar opleidingen die in hun interessesfeer vallen. Het gaat om workshops, opleidingen of andere activiteiten aanbieden, zowel online als fysiek.”

Een jongere die zo’n opleiding dan volgde en afrondde, krijgt een open badge of digitale insigne van de organisatie van deze opleiding. Ze kunnen dit dan in hun cv zetten. “Het platform is volledig gratis”, zegt Chantrain. “Het kan wel zijn dat de organisatie die de opleiding aanbiedt inschrijvingsgeld vraagt.”

Het platform Antwerp City of Learning is nog in opstartfase. Chantrain verwacht dat begin volgend jaar het platform volop in werking is.

Meer info

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners