De tegeltaxi staat klaar.© gemeente Kontich

Kontich zet ‘tegeltaxi’ in voor het tegelwippen

Kontich -

Om zijn inwoners nog extra te motiveren deel te nemen aan het tegelwippen en dus zoveel mogelijk te ontharden, zet Kontich een zogenaamde tegeltaxi in. Die komt bij de inwoners de uitgebroken tegels, klinkers en kasseien ophalen.

Nog tot en met 31 oktober loopt het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen waarbij burgers worden aangemoedigd in voor- en achtertuin en op de oprit zoveel mogelijk verharding weg te nemen. Kontich neemt aan het kampioenschap deel samen met Boechout, Hove en Mortsel. Elke vierkante meter uitgebroken verharding kan worden geregistreerd op de online tegelteller www.vk-tegelwippen.be.

Als extra steuntje in de rug biedt Kontich een tegeltaxi aan, bemand door de medewerkers van de technische dienst. Zij doen de ophaalronde met een vrachtwagen die is uitgerust met een kraan met een bereik van ongeveer acht meter. Elke eerste maandag van de maand tot en met oktober organiseren ze een ophaalronde. Maandag 3 april staat de eerste ophaalronde gepland. Voor meer info en om een aanvraag in te dienen, kan je terecht op www.kontich.be/tegeltaxi .

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners