© Koen Fasseur

Hanne en Wanne bezorgen 70 andersvaliden een knallende afterworkparty

Kapellen -

Er werd stevig gefeest in de kleine zaal van Zaal Lux. Donderdagnamiddag gingen een 70-tal andersvalide (jong)volwassenen er stevig uit de bol. Daar zorgden Hanne Dua en Wanne Boen voor, twee zesdejaars van Mater Salvatorisinstituut in Kapellen.

Hanne Dua en Wanne Boen zijn twee zesdejaars, die voor het vak seminarie een evenement organiseren, van het prille begin tot het einde. De twee zesdejaars kozen ervoor om een feest te organiseren voor andersvalide (jong)volwassenen. Met de ondersteuning van hun lerares Sofie Verhoeven begonnen ze enkele maanden geleden met de uitwerking van dit opmerkelijke feest.  

Hanne Dua, lerares Sophie Verhoeven en Wanne Boen.© marc wouters

Het brak het duo in elk geval niet aan motivatie. Hanne Dua: “Bijna recht over de school is er Bistro Buitengewoon (Oude Pastorie), waar overdag mensen met een beperking de horecazaak runnen. Daar gaan we ’s middags wel eens iets eten of drinken en zo zijn we in contact gekomen met het opmerkelijke personeel van Bistro Buitengewoon. Wanne Boen: “Dat zijn gedreven werkkrachten, die uiteraard ondersteund worden door hun begeleiders, maar we zagen het helemaal zitten om voor hen een feest te organiseren.”

Lerares Sofie Verhoeven: “Het begint met een concept, contact opnemen met de gemeente om de zaal te kunnen huren, zorgen dat er muziek is, flyers maken … het is niet niks om alles tot een goed eindresultaat te brengen.”

Buiten nog licht, binnen vol sfeer.© marc wouters

 

Afterworkparty

Het resultaat is er en wordt meer dan geapprecieerd. Een 70-tal gasten met een beperking gingen zwaar uit de bol in zaal BIZ. De zesdejaars van Mater Salvatoris deden mee en het was een aardige bedoening te zien hoe er om 4 in de namiddag stevig werd geswingd en gezongen in de verduisterde zaal.

Antony Dries werkt in Bistro Buitengewoon en is een van de feestvierders. Begeleidster Kristien Janssens doet gewoon mee. “Ik heb vandaag al gewerkt en daarom kan ik nu meedoen. Dit is niet gewoon tof, dit is super”, roept Antony. Laura Ooms is ook van de partij. Niet zonder trots laat ze weten dat ze in de voormiddag meegewerkt heeft aan het maken van de uurroosters. Feesten mag nu wel. Binnen wordt er gevierd. Tot het bericht doorsijpelt dat de frietkar is aangekomen. Dan wordt het feestgedruis even opzij geschoven.

De frietmobiel wint van de muziek.© marc wouters

De feestende gasten komen uit verschillende woonvormen in Schilde, Kapellen, Antwerpen, Essen. Sofie Verhoeven is best trots op haar leerlingen. “Er zijn voor deze doelgroep veel te weinig feestjes als dit. Wanneer ik zie hoeveel plezier hier wordt gemaakt, vind ik dat er meer fuiven, feesten, afterworkparty’s of hoe je het ook noemen wil, moeten worden georganiseerd. Ik mik erop dat de mijn leerlingen van volgende schooljaar de fakkel overnemen.”

(Erik Vandewalle)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners