Catman Joris met zijn opvallende katmobiel van Gaia staat zondagochtend ook op het marktje in Herentals.© RR

Katmobiel parkeert op zondagsmarktje

Herentals -

Om het zwerfkattenproject van Herentals wat te ondersteunen, rijdt de ‘Joris de catman’ met zijn katmobiel van Gaia op 2 april voor op het zondagse weekmarktje op de Augustijnenlaan. Hij wijst er vooral op de verplichte kattensterilisatie.

Eigenlijk gaat het om een duo: Joris ‘catman’ Boone en Oscar, de gigantische kat die bovenop het voertuig komt piepen en de katmobiel zijn naam geeft. Deze wagen van dierenrechtenorganisatie Gaia rijdt het Vlaamse land rond om aandacht te vragen voor de zwerfkattenproblematiek. Zondag ondersteunt de instantie zo de vrijwilligers van de Herentalse Zwerfpoezen.

“Tijdens hun campagnes stellen Joris en Oscar vaak vast dat niet iedereen op de hoogte is van de verplichte kattensterilisatie en dat mensen nog met vragen zitten, ook over katten en kittens in het algemeen”, klinkt het. “Oscar en Joris brengen voor hun jonge fans leerrijke spelletjes mee over katjes en kittens.” Het doel is vooral heldere informatie te geven zodat bezoekers inzien dat kiezen voor sterilisatie van hun katje, eigenlijk hun burgerplicht is. “En bovendien ook gunstig voor de kat zelf. Dankzij de bijna pijnloze ingreep bij de dierenarts wordt een kat immers rustiger, aanhankelijker, en leeft ze gemiddeld langer. Een echte dierenvriend die zijn kat graag ziet, laat zijn kat dus steriliseren.”

De Herentalse Zwerfpoezen starten zondag ook de inzamelingsactie van kattenvoer voor de vele zwerfkatten in groot-Herentals. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals