De gemeente voert een blauwe zone in de buurt van de Kempenlaan in Beerse in om de parkeerdruk aan te pakken.© Bart Van den Langenbergh

Blauwe zone moet parkeerdruk rond Janssen Pharmaceutica aanpakken: buren kanten zich tegen parkeerverbod

Beerse -

In de woonwijk ’t Suydt, in de omgeving van Janssen Pharmaceutica in Beerse, voert het lokaal bestuur in enkele straten een blauwe zone in om de parkeeroverlast terug te dringen. “De buurtbewoners vonden een totaal parkeerverbod overdreven”, zegt Isabelle Druyts (CDE-Vlim.be), schepen van Mobiliteit in Beerse.

Bart Van den Langenbergh

Het dossier van de parkeeroverlast in de straten in de onmiddellijke omgeving van Janssen Pharmaceutica in Beerse gaat al heel wat jaren mee. In plaats van gebruik te maken van de bedrijfsparkings zijn er nog altijd werknemers die hun auto in de aanpalende woonwijk achterlaten. Het farmacautisch bedrijf benadrukte in februari nog aan de gemeente dat de eigen parkings nochtans voldoende capaciteit hebben.

De gemeente voerde eind oktober 2020 al een totaal parkeerverbod in de Kempenlaan en omliggende straten in, maar dat reglement werd daar nooit toegepast. “Twintig bewoners dienden bezwaar in tegen deze maatregel omdat ze die overdreven vonden. Het parkeerverbod is nooit uitgevoerd en de signalisatie niet aangepast. Daardoor wordt er nog steeds in de bermen geparkeerd en kan de politie niet optreden”, legt schepen Isabelle Druyts uit.

De gemeenteraad van Beerse besliste daarom om een blauwe zone in te voeren in de Kempenlaan, Zuidstraat, Berenlaan en Vossenlaan. Dit betekent dat er in die straten op weekdagen tussen 9u en 18u slechts voor twee uur mag worden geparkeerd en bestuurders een parkeerschijf moeten leggen.

Het totale parkeerverbod op delen van de Pastoriestraat, Turnhoutseweg en Heibergstraat blijft wel behouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beerse