Themabeeld.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Werken aan glasvezelnetwerk Fiberklaar gaan maandag van start

Sint-Katelijne-Waver -

Op maandag 3 april start Fiberklaar met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Sint-Katelijne-Waver. De eerste werkzaamheden vinden plaats op IJzerenveld, de Borgersteinlei en twee stukken van de Mechelsesteenweg. De werken zullen een tweetal weken voor beperkte verkeershinder zorgen.

Stijn Van de Sande

Nadat voldoende inwoners van Sint-Katelijne-Waver aangaven interesse te hebben in een aansluiting op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar, kondigde de nutsmaatschappij enkele maanden geleden haar komst naar de gemeente aan. Het netwerk moet zorgen voor sneller en stabieler internet. De eerste werken voor de aanleg van het glasvezelnetwerk starten op 3 april.

In een eerste fase zijn er drie werfzones. De eerste situeert zich op IJzerenveld en in de Borgersteinlei in de omgeving van de Schorsemolenstraat en Hoogland en op de Smalleweg. Het voetpad wordt er opgebroken en voetgangers zullen moeten oversteken. Doorgaand verkeer ondervindt in principe geen hinder van de werken. Er is wel een parkeerverbod van kracht.

Tijdelijke verkeerslichten

Op de Mechelsesteenweg wordt er op twee plaatsen gewerkt. De eerste werfzone bevindt zich aan de Potputlei. Daar vinden graafwerken plaats aan het fietspad, maar fietsers en voetgangers behouden wel doorgang. “Wanneer die werken klaar zijn, wordt er opgeschoven richting centrum”, aldus het lokaal bestuur. “Ook daar wordt er gewerkt aan het fietspad. Fietsers moeten plaatselijk op de rijbaan. Autoverkeer kan passeren via tijdelijke verkeerslichten.”

Als alles volgens plan verloopt, duren de werken een tweetal weken. Tegen maandag 17 april moeten ze achter de rug zijn. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners