Themabeeld© Shutterstock

Ook Mega biedt opnieuw vast energiecontract aan

Energieleverancier Mega zal vanaf april opnieuw aan alle consumenten een vast energiecontract aanbieden. Dat meldt het bedrijf. Mega besliste eerder dit jaar om aan bepaalde bestaande klanten een vaste formule aan te bieden.

jvhBron: BELGA

Er was een grote vraag naar een vast contract, verklaart CEO Thomas Coune. “We volgen de markt met – zeker de voorbije maanden – veel aandacht voor de haalbaarheid hiervan. Ondertussen zijn de prijzen al zo’n twee maanden voldoende laag om interessant te zijn voor een vast contract”, zegt hij.

LEES OOK. Vast contract Engie: ruim 300 euro per jaar duurder, en nog meer als prijzen dalen

Op de eerste werkdag van de nieuwe maand, op maandag 3 april, zal het vast contract op de website van Mega staan. Het gaat concreet om het Cosy Fixed contract, dat zal toegankelijk zijn voor alle consumenten.

LEES OOK. De prijs van gemoedsrust: zoveel duurder is een vast energiecontract dan een variabel

Sinds de energiecrisis zijn nieuwe vaste contracten een rariteit geworden. Toen de energieprijzen vorig jaar stegen naar ongekende hoogtes, stopten de energieleveranciers met het aanbieden van nieuwe leveringscontracten met een vaste prijs. Bij variabele contracten is de prijs afhankelijk van de prijsschommelingen op de energiemarkt.

Enkel Luminus bood sinds januari al vaste contracten aan. Mega bood tot nu toe enkel aan bepaalde bestaande klanten een vaste formule aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER