De hele weg Hei-ende tussen Vlimmeren en Sint-Jozef-Rijkevorsel krijgt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.© RR

Snelheid gaat op heel traject van Hei-ende omlaag naar 50 kilometer per uur

Vlimmeren -

Het lokaal bestuur van Beerse besliste om op Hei-ende in Vlimmeren een snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur in te voeren tot aan de grens met Rijkevorsel. Deze maatregel moet de oversteekplaatsen aan de Beersedijk en Den Abt veiliger maken.

Op Hei-ende, de grotendeels kaarsrechte weg tussen Vlimmeren (Beerse) en Sint-Jozef-Rijkevorsel met een fietspad langs een kant, geldt momenteel een snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur tussen de Antwerpseweg en Beersedijk. Tussen de Beersedijk en de grens met Rijkevorsel mag het verkeer momenteel nog zeventig kilometer per uur rijden.

De gemeenteraad van Beerse besliste donderdag om ook op dat laatste traject een snelheidslimiet van vijftig kilometer per uur in te voeren. “In deze zone bevinden zich aan de Beersedijk en Den Abt twee belangrijke fietsoversteekplaatsen”, zegt Isabelle Druyts (CDE-Vlim.be), schepen van Mobiliteit in Beerse. “De fietsoversteek Beersedijk over het Hei-ende maakt deel uit van de fietsroute Malle-Beerse-Vosselaar-Turnhout die in het mobiliteitsplan vastgelegd is als een van de vijf sterke fietsroutes die we verder willen uitbouwen. Den Abt vormt een t-kruispunt met Hei-ende en wordt regelmatig gebruikt door scholieren. Het is sowieso aangewezen om op heel Hei-ende de snelheid te beperken tot vijftig per uur.”

Op langere termijn wil de gemeente de oversteekplaatsen zelf extra beveiligen. (bvdl)

  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beerse